Πανέτοιμη η κυβέρνηση για το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης

Πανέτοιμη η κυβέρνηση για το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης

«Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει πανέτοιμος για το Eurogroup της Τρίτης. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης» επισήμανε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου

Πανέτοιμη η κυβέρνηση για το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης
Οι τελευταίες λεπτομέρεις για την υλοποίηση των μέτρων συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό η οποία ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Διοικητιικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

«Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει πανέτοιμος για το Eurogrpup της Τρίτης και με πράξη νομοθετικού περιοχομένου θα ρυθμιστεί την επόμενη εβδομάδα και η τελευταία λεπτομέρεια. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης» επισήμανε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα επίσης με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μικρών τροποποιήσεων σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου, με στόχο την καλύτερη διευκρίνιση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η Τρόικα να μην έχει αντιρρήσεις.

Παράλληλα, εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων. Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές, με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων, που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης