Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Οι γαλλικές αρχές πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα την περίφημη πια λίστα Λαγκάρντ, στην οποία βρίσκονται τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τροποποιήσεις  για τον φόρο υπεραξίας  ζητεί ο ΣΜΕΧΑ
Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Οι γαλλικές αρχές πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα την περίφημη πια λίστα Λαγκάρντ, στην οποία βρίσκονται τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαβεβαιώνει πως έχει χάσει τη λίστα, η Γαλλία θα την στείλει εκ νέου, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών - μελών, με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή, εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση» εξήγησε η γαλλική πηγή.

Και συμπλήρβσε ότι, ουσιαστικά, πρόκειται για μία «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». «Έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε η ίδια πηγή. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Την ίδια ώρα, έμμεσες αιχμές για όσους είχαν τη λίστα Λαγκάρντ στην κατοχή τους άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθηκε ποιος έδωσε τη λίστα στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ. 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι, όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Κλείσιμο
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε  εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης