«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα»

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM Μπένγιαμιν Αμπτάν εκτιμά ότι η παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελεί «δυσφήμιση για τη χώρα μας στην Ευρώπη»

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα»
Ανοιχτή επιστολή για το προφίλ και τη δράση της Χρυσής Αυγής με αποδέκτη τον Ελληνα πρωθυπουργό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM Μπένγιαμιν Αμπτάν.

Ο κ. Αμπτάν -μετά τον χαρακτηρισμό των μεταναστών ως «υπανθρώπων» από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια – εκτιμά ότι η παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελεί «δυσφήμιση για τη χώρα μας στην Ευρώπη».

Μάλιστα ζήτησε ευθέως τον αποκλεισμό της από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οσο για το 7% που πήρε στις εκλογές είπε πως το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε κόμμα.

Ο Αμπντάν αναφέρει στην επιστολή του: «Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μιλάμε για αυτοματισμούς, αλλά για πολιτικές επιλογές και η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Εμβλημα εμπνευσμένο από τη σβάστικα, Mein Kampf ως σημείο αναφοράς, χαιρετισμός χιτλερικός, άρνηση του Ολοκαυτώματος, απειλές κατά δημοσιογράφων, επιθέσεις εναντίον εκείνων που θεωρούν «φυλετικά μη Ελληνες», αντισημιτισμός ως ιδεολογία και ρατσισμός ως πρόγραμμα, η  Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε πρόσφατα τους μετανάστες ως "υπανθρώπους", χρησιμοποιώντας τη ρατσιστική ταξινόμηση του εθνικοσοσιαλισμού η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση των έξι εκατομμυρίων Εβραίων και το αιματοκύλισμα της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα, η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα» και συνεχίζει: «Είναι άκρως επίκαιρος και η επικινδυνότητά του δεν εξαφανίζεται. Η "ομαλοποίηση" της Χρυσής Αυγής με την παρουσία εκπροσώπων της στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία θα ενισχύσει αυτή την επικίνδυνη τάση».

Κλείσιμο
Ο Αμντάν ζήτησε μάλιστα προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά να αποκλείσει τη νεοναζί Ελένη Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επιστολή θα μπορούσε να απευθύνεται και στους προέδρους των άλλων κομμάτων μελών της αντιπροσωπείας, αλλά απευθύνεται σε εσάς, διότι είστε ο ηγέτης του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη σύνθεση. Εσείς μπορείτε να αποκλείσετε τη νεοναζί  Ελένη Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης