Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ

Τι είπε ο πρόεδρος του Eurogroup για το ελληνικό πρόβλημα πριν έρθει στην Αθήνα - Δεν θα δει τον Αλέξη Τσίπρα

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ
Στις 5.30 το απόγευμα έφτασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου, και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συνομιλίες του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός τον υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μαξίμου μ' ένα θερμό εναγκαλισμό.

Η συνάντηση εκ των πραγμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση και θα επιχειρήσει να πείσει τον κ. Γιούνκερ ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς θα θέσει και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο πρόεδρος του Eurogroup έχει επανειλημμένως πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις εναντίον της χώρας μας και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις από την ευρωζώνη.

Εφόσον πεισθεί για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς μπορεί να επηρεάσει το κλίμα για την χώρα μας ενόψει την Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου και των συνεδριάσεων του Eurogroup που θα είναι καθοριστικές για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης του δανείου.

Κλείσιμο


Μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφθεί το  Μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Ο πρωθυπουργός ο  οποίος αναχωρεί αύριο για το Βερολίνο δεν συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θέλοντας να δείξει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εξής αλλά και για να αποφύγει ενδεχόμενες διαφωνίες γύρω από το πακέτο των μέτρων που θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο.

Πάντως, σε συνέντευξή του στο RTL, η οποία μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση που να αφορά σε βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τον Οκτώβριο.

«Περιμένουμε πρώτα την έκθεση της τρόικας που αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης