Αποφυλάκιση λόγω... ναρκισσισμού και ψυχαναγκασμού ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Αποφυλάκιση λόγω... ναρκισσισμού και ψυχαναγκασμού ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Όχι είπαν οι δικαστές στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η κυρία Σταμάτη - Μια συνέντευξη «έκαψε» την σύζυγο του Άκη

Αποφυλάκιση λόγω... ναρκισσισμού και ψυχαναγκασμού ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από ψυχίατρο, η Βίκη Σταμάτη, κάλυπτε τα χέρια της με αντιμικροβιακή κρέμα και αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα αν προηγουμένως το κάθισμα δεν καλυπτόταν από καθαρό χαρτί!
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εξέφραζε συνεχώς αγωνία για την κατάσταση του πεντάχρονου παιδιού της, έντονα αισθήματα ενοχής επειδή ως τώρα δεν είχε αποχωριστεί το γιο της ούτε για μια μέρα, αλλά και ανησυχία ότι οι γονείς της δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους όπως πρέπει.
 
Η γνωμάτευση του ιδιώτη γιατρού, επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυρία Σταμάτη είναι θυμωμένη για το γεγονός της συνεχιζόμενης κράτησής της. Μάλιστα ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σύζυγος του κυρίου Τσοχατζόπουλου, έχει ψυχαναγκασμούς με την καθαριότητα.
Επιπλέον, ο γιατρός εκτίμησε ότι ο χαρακτήρας της κυρίας Σταμάτη έχει πολλά στοιχεία ναρκισσιστικά τα οποία σε συνδυασμό με την σημερινή κατάστασή της λόγω της απομάκρυνσης από το γιο της, τη φυλάκιση της ίδιας και του συζύγου της μπορούν να πολλαπλασιάσουν τους κινδύνους από τις υπάρχουσες αυτοκαταστροφικές τάσεις του χαρακτήρα της και να την οδηγήσουν σε ακόμη πιο ακραίες συμπεριφορές κατά της ψυχικής υγείας και της ζωής της.
 
Κλείσιμο
Οι διαπιστώσεις αυτές του ψυχιάτρου χρησιμοποιήθηκαν από την υπεράσπιση της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου ως επιχειρήματα για να προωθηθεί το αίτημα αποφυλάκισης της κυρίας Σταμάτη.
 
Οι δικαστές πάντως απέρριψαν το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη και να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού η κυρία Σταμάτη, αφού εκτιμήθηκε ότι οι πιθανές διαταραχές του χαρακτήρα της δεν σχετίζονται με την ικανότητά της για καταλογισμό ή την αντίληψή της σε σχέση με την σε βάρος την κατηγορία και την υπεράσπιση του εαυτού της.
Η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου απέρριψε το αίτημα της κυρίας Σταμάτη να αποφυλακιστεί επικαλούμενη πρόσφατη συνέντευξη της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου σε ιστοσελίδα η οποία κατά τη δικαστική λειτουργό δείχνει "την ικανότητά της να επικοινωνεί και να ενεργεί για την υπεράσπισή της και όχι μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών".
Την πρόταση της κυρίας Κυβέλου επικύρωσε και ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής ο οποίος ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση της κατηγορουμένης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης