Le Soir: Αναγκαία τα «ανοίγματα» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Le Soir: Αναγκαία τα «ανοίγματα» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με τίτλο «Η λιτότητα απορρίπτεται από τις κάλπες» και υπέρτιτλο «Τα δύο μεγάλα κόμματα της "κυβέρνησης λιτότητας" θα αναγκαστούν να προβούν σε ανοίγματα», η ευρείας κυκλοφορίας βελγική εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα

Le Soir: Αναγκαία τα «ανοίγματα» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Με τίτλο «Η λιτότητα απορρίπτεται από τις κάλπες» και υπέρτιτλο «Τα δύο μεγάλα κόμματα της "κυβέρνησης λιτότητας" θα αναγκαστούν να προβούν σε ανοίγματα», η ευρείας κυκλοφορίας βελγική εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα.

Στο σχετικό δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα υπέρ της λιτότητας, που κυβερνούσαν μαζί την Ελλάδα, από τα τέλη του 2011, κατέρρευσαν στις κοινοβουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν αυτή την Κυριακή και στις οποίες συμμετείχαν περίπου 9,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι».

Το άρθρο παρουσιάζει τα πιθανά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και συμπεραίνει ότι «μαζί δεν θα κερδίσουν παρά μόνο 149 έδρες από τις 300 του Κοινοβουλίου. Ένα αποτέλεσμα πολύ μικρό, για να ανασυσταθεί μια κυβέρνηση συνασπισμού– επιλογή που φαινόταν η πιο πιθανή μέχρι τώρα.

Αυτή η ισορροπία είναι, όμως, βασική για την ευρωπαϊκή σταθερότητα: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι τα μοναδικά δυο κόμματα, που εγγυήθηκαν τις συμφωνίες οι οποίες επισυνάφθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η «Λε Σουάρ».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η μεγάλη έκπληξη είναι «η νίκη του "μικρού κόμματος» της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, που ασκεί δριμύτατη κριτική στο Μνημόνιο. Εκτοξεύθηκε στο 16,4% των ψήφων, αποκτώντας 51 έδρες.
Κλείσιμο

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν η τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη, πίσω από τους κομμουνιστές, παίρνει τη δεύτερη θέση από τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, τονίζεται ότι «το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συμβάλλει στην "έκρηξη" του παλαιού ελληνικού πολιτικού συστήματος, μπαίνοντας στο Κοινοβούλιο με περίπου 7% των ψήφων».

Παράλληλα, η εφημερίδα «La libre Belgique» δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα για τις ελληνικές εκλογές, με τίτλο: «Βαθειά αναστάτωση του πολιτικού τοπίου» και υπότιτλους «Η ριζοσπαστική Αριστερά έρχεται δεύτερο κόμμα, μετά από τους συντηρητικούς και μπροστά από τους σοσιαλιστές» και «Οι νεοναζί λαμβάνουν το 8% των ψήφων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης