"Έκαψε" τον Άκη η θεία της Βίκυς!

"Έκαψε" τον Άκη η θεία της Βίκυς!

H Αικατερίνη Σταμάτη κατέθεσε στον ανακριτή ότι τα 3 εκατ. δραχμές που μπήκαν στο λογαριασμό της το ΄95 είχαν προέλευση την Torcaso και δικαιούχο τον πρώην υπουργό...

"Έκαψε" τον Άκη η θεία της Βίκυς!
Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα σε τραπεζικό της λογαριασμό το 2001, κατατέθηκαν από την Torcaso, 3.000.000 δρχ. Δικαιούχος της εταιρείας «ήταν ο Ν. Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α. Τσοχατζόπουλος»! Ωστόσο, στον στο λογαριασμό αυτό από το 1995 έμπαινε μόνο η σύνταξή της 700 ευρώ. Η κ. Αικατερίνη Σταμάτη προχώρησε στην ανάληψη του ποσού αυτού μέσα σε μια ημέρα.

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα σχετικά σήμερα από τον ανακριτή η κυρία Σταμάτη υποστήριξε ότι πράγματι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Torcaso και κατατέθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Έκαψε δηλαδή τον πρώην  υπουργό ο οποίος έχει αρνηθεί ότι γνώριζε για τις κινήσεις της εταιρείας αυτής, διαχειριστής της οποίας, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ήταν ο εξάδελφος του Ν. Ζήγρας και πραγματικός δικαιούχος ο ίδιος πρώην υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αικατερίνη Σταμάτη υποστήριξε πως το διάστημα που κατατέθηκαν τα χρήματα εκείνη μεριμνούσε για την ανέγερση ενός σπιτιού της κόρης της και του γαμπρού της στο Πόρτο Ράφτη. Κάποια στιγμή – όπως φέρεται να είπε - έμαθε εκ των υστέρων ότι ο γαμπρός της ζήτησε χρήματα ως εξυπηρέτηση από τον Α. Τσοχατζόπουλο και εκείνος της τα κατέθεσε μέσω της  Torcaso!

Στην απολογία του, ωστόσο ο πρώην υπουργός, όταν είχε ερωτηθεί για αυτό το θέμα από τον ανακριτή είχε αναφέρει:

Ανακριτής: Ποσό 3.000.000 δρχ. κατατίθεται από την torcaso στην Αικ. Σταμάτη θεία της συζύγου σας. Τι γνωρίζετε για αυτό;

Α. Τσοχατζόπουλος: Καμία σχέση δεν έχει η Α. Σταμάτη με την torcaso. Προφανώς έγινε λάθος στο τραπεζικό σύστημα και πιστώθηκε ο λογαριασμός της εκ λάθους από την torcaso. Βέβαια, επειδή εκείνο τον καιρό έφτιαχνε σπίτι στο Πόρτο Ράφτη ο γαμπρός της, γίνονταν εισροές στο λογαριασμό της διαφόρων χρηματικών ποσών εκ μέρους του γαμπρού της για να πληρώνει η ίδια. ….

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε απολογηθεί στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι το σπίτι στη Δεινοκράτους είχε αγοραστεί έπειτα από εκποίηση άλλου ακινήτου καθώς και ότι τα πάντα ήταν δηλωμένα στην Εφορία. Ωστόσο, η κόρη του πρώην υπουργού κρίθηκε ως προφυλακιστέα...

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης