Μπαρόζο: "Η Ελλάδα είναι ικανή και θα τα καταφέρει"

Μπαρόζο: "Η Ελλάδα είναι ικανή και θα τα καταφέρει"

Το 67% των Ελλήνων στηρίζουν το πρόγραμμα, δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος - Δεν άνοιξαν τα χαρτιά για επίτροπο στην Ελλάδα, ωστόσο η ιδέα φαίνεται να χάνει έδαφος


Barroso: "Greece is capable and it will manage"
Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι ικανή και θα τα καταφέρει στην επιτυχημένη εφαρμογή του ιδιαίτερα δύσκολου οικονομικού προγράμματος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο, μετά την δίωρης διάρκειας συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

"Δεν θα βάζαμε τόσα πολλά χρήματα πάνω στο τραπέζι αν πιστεύαμε ότι θα χάνονταν, έχουμε αποφασίσει ότι θα βγουν αυτά τα χρήματα και ότι το πρόγραμμα θα πετύχει και θα δουλέψει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Κλείσιμο
"Οι Κασσάνδρες να αρχίσουν να σκέφτονται ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα δουλέψει", πρόσθεσε.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Μπαρόζο χαρακτηριστικά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, επειδή "οδήγησε την χώρα από δύσκολα νερά". Τόνισε επίσης ότι το δεύτερο πρόγραμμα δεν σχετίζεται μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και με την ανάπτυξη, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα διασφαλίσει ότι θα γίνει καλύτερη χρήση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Οι δυο άνδρες δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για επίτροπο στην Ελλάδα, ωστόσο η ιδέα φαίνεται να χάνει έδαφος. 

Από την πλευρά του ο κύριος Παπαδήμος, ανέφερε ότι συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσεις παράλληλα με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο η καλύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, όσο και η εκπόνηση χρηματοοικονομικών εργαλείων τα οποία μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα είναι ευρύ και κατάλληλο για την χώρα και περιλαμβάνει ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα αποκαταστήσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα.

"Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει ενισχυθεί και με τις περικοπές μισθών που αποφασιστήκαν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 67% των πολιτών στηρίζουν την επιτυχή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.



video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης