Βαρύ κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο

Βαρύ κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο

Κατήφεια και περίσκεψη στην κυβέρνηση για τα μέτρα, τις ταραχές και την άνοδο των "άκρων" - Προτάσεις για αποζημιώσεις στους πληγέντες αλλά "ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα για το 2008"!

Βαρύ κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο
Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών για την εξοικονόμηση των 325 εκ. ευρώ που χωρίζουν την Αθήνα από τις Βρυξέλλες. Αντίθετα, υπήρξε προβληματισμός όταν ενημερώθηκαν για την αναβολή του Eurogroup. 

Οι εταίροι μας πιέζουν για την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν τα πράγματα στα άκρα. Σε ό, τι αφορά στις εκλογές, θέμα που έθιξε ο Βόλφαγκ Σόιμπλε, έγιναν μόνο έμμεσες αναφορές στο υπουργικό. Συμφώνησαν όλοι πως το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο είναι ασφυκτικό.

 Από την άλλη, όμως, ξέρουν ότι δεν αντέχουν άλλη κρίσιμη ψηφοφορία χωρίς εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι χαμένος χρόνος στην υλοποίηση των μέτρων. "Γυρίζουμε σελίδα, την Κυριακή η μεταπολίτευση τελείωσε" είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κλείσιμο
 
Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των επεισοδίων στην Αθήνα. Πιο αιχμηρή από όλους, έναντι του Χρήστου Παπουτσή, ήταν η Φώφη Γεννηματά. "Αν δε μπορούμε πρέπει να πούμε το γιατί" επισήμανε η αναπληρωτής υπουργός. "Να δώσουμε τις αποζημιώσεις" είπε ο Μάκης Βορίδης.

"Ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα για τις καταστροφές του 2008" τους προσγείωσε όλους ο Ανδρέας Λοβέρδος. Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι θα πρέπει να γίνει μία συνεδρίαση του υπουργικού "κεκλεισμένων των θυρών" εννοώντας, προφανώς, χωρίς διαρροές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης