«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι»

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι»

Συνεχής ενημέρωση του Γιώργου Παπανδρέου για τις εξελίξεις στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα – Κατά των περικοπών 13ου και 14ου μισθού η Ιπποκράτους – ικανοποίηση για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι»
Την ανάγκη να συμφωνήσουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στα νέα μέτρα επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν το τελευταίο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το οποίο έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες είχε συνεχείς συνεννοήσεις με στενούς του συνεργάτες, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και  υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους οποίους αναλύει τις εξελίξεις. Ενημερωνόταν εγκαίρως για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν και τις ανατροπές που σημειώνονταν.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει πως η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% είναι υπερβολική, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στο ζήτημα αυτό θα επιμείνει μέχρι τέλους.

Ικανοποίηση πάντως εκφράζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τον τρόπο που θα γίνει αυτή. Η λύση των κοινών μετοχών με τους ιδιώτες, σε επίπεδο 70 ή 80% γίνεται δεκτή από την Ιπποκράτους ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού ως κατ’ εξοχήν υφεσιακό μέτρο.
Τέλος όσον αφορά στις μειώσεις που προτείνονται στις κύριες και επικουρικές συντάξεις οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί. Εξέφραζαν μεν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά απέφευγαν να σχολιάσουν τα σενάρια που διαρρέονται από συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Πέρα από τα μέτρα ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους αρχηγούς δεν αποκλείεται να θέσει ξανά θέμα παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου ή ακόμα και εξάντλησης της τετραετίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης