Συνεργασία Ευρώπης – Ομπάμα θέλει ο Γιώργος

Δημοψήφισμα για τη Λισαβόνα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τις Βρυξέλλες όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον «ιδιαίτερο ενθουσιασμό» του για τη νίκη Ομπάμα και μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας

Μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τις Βρυξέλλες όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον «ιδιαίτερο ενθουσιασμό» του για τη νίκη Ομπάμα και μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, «για ένα νέο σύστημα, που βάζει πια τον άνθρωπο στο επίκεντρο και την πράσινη ανάπτυξη, την οικολογική και που προσπαθεί να αποφύγει νέες λογικές συγκέντρωσης της εξουσίας, αδιαφάνειας, υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να μπορεί να αισθάνεται και να είναι τελικά ο ευρωπαίος πολίτης, πολίτης σε κάθε χώρα και κυρίαρχος στον πλανήτη μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «ήδη, υπάρχει συνεργασία των επιτελείων του Μπάρακ Ομπάμα με σοσιαλιστές, και τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και ανοίγεται μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια μεγάλη ευκαιρία να παίξει ρόλο, ένα ρόλο προοδευτικό, όχι συντηρητικό».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ζητούν «ένα σύμφωνο με τον πολίτη, ένα σύμφωνο βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ένα σύμφωνο, που θα κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει στον πολίτη, να επενδύσει σε μία διαφορετική Ευρώπη, όχι απλώς των αγορών, αλλά της κοινωνικής συνοχής, της πολιτικής των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

main_panos_kammenos

Επικαλείται δημοσίευμα, που αναφέρει ότι «το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως "απόρρητες δαπάνες" είναι 600 χιλιάδες ευρώ» [..] «με οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ»

varvitsiotis

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ ρωτά πόσες συμβάσεις έχουν συναφθεί τα τελευταία χρόνια και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια