Συνεργασία Ευρώπης – Ομπάμα θέλει ο Γιώργος

Δημοψήφισμα για τη Λισαβόνα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τις Βρυξέλλες όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον «ιδιαίτερο ενθουσιασμό» του για τη νίκη Ομπάμα και μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας

Μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τις Βρυξέλλες όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον «ιδιαίτερο ενθουσιασμό» του για τη νίκη Ομπάμα και μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, «για ένα νέο σύστημα, που βάζει πια τον άνθρωπο στο επίκεντρο και την πράσινη ανάπτυξη, την οικολογική και που προσπαθεί να αποφύγει νέες λογικές συγκέντρωσης της εξουσίας, αδιαφάνειας, υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να μπορεί να αισθάνεται και να είναι τελικά ο ευρωπαίος πολίτης, πολίτης σε κάθε χώρα και κυρίαρχος στον πλανήτη μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «ήδη, υπάρχει συνεργασία των επιτελείων του Μπάρακ Ομπάμα με σοσιαλιστές, και τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και ανοίγεται μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια μεγάλη ευκαιρία να παίξει ρόλο, ένα ρόλο προοδευτικό, όχι συντηρητικό».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ζητούν «ένα σύμφωνο με τον πολίτη, ένα σύμφωνο βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ένα σύμφωνο, που θα κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει στον πολίτη, να επενδύσει σε μία διαφορετική Ευρώπη, όχι απλώς των αγορών, αλλά της κοινωνικής συνοχής, της πολιτικής των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aminas_ar

Η αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων μεταβαίνει στην Τουρκία παρά το πολεμικό κλίμα  που καλλιεργεί η Αγκυρα στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενη το ρευστό πολιτικό σκηνικό - Η αντιπροσωπεία θα συζητά για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ενώ ο Τσίπρας έκανε εκτάκτως συμβούλιο ενισχύοντας  κλίμα κρίσης

tsipras_ar

Ερωτήματα προκαλούν οι χειρισμοί Τσίπρα - Κριτική για προεκλογικού τύπου δραματοποίηση του εθνικού θέματος -  Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αν η κατάσταση με την Τουρκία είναι κρίσιμη- Παραμένει αναπάντητο τι ειπώθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν

43
fatih_ar

Όλα τα όπλα της διπλωματίας απέναντι στον Ερντογάν επιστρατεύουν Ελλάδα και Κύπρος - Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ οι τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου - Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι ο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στον κυπριακό βυθό - Αμετακίνητος ο Ερντογάν

4
tsipras_new_mainn

Από τη μια ο πρωθυπουργός δημιουργεί κλίμα κρίσης και από την άλλη καθησυχάζει τους Έλληνες επικαλούμενος αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας χάρη στην πολιτική του - Εκτιμήσεις ότι η αιφνίδια σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και το «διάγγελμα» εντάσσονται σε προεκλογική προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

34