Συνέχεια στο σκληρό παζάρι με την Τρόικα

Συνέχεια στο σκληρό παζάρι με την Τρόικα

Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών το μεσημέρι – Την Τετάρτη Eurogroup – Προτεραιότητα της κυβέρνησης οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους Έλληνες

Συνέχεια στο σκληρό παζάρι με την Τρόικα
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με γνώμονα τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους Έλληνες, τους νέους και τους ανέργους. Έχουμε συμφωνήσει σε πολλά θέματα, αλλά παραμένουν ανοικτά μέτωπα. Η στάση των πολιτικών κομμάτων είναι πλέον κρίσιμη».

Με τα λόγια αυτά σκιαγράφησε ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον μαραθώνιο επαφών που είχε από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής έως και αργά μετά τα μεσάνυχτα με τα στελέχη της Τρόικας.

Ο υπουργός άφησε να διαφανεί πως η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους ουσιαστικά έχει «κλείσει», κάτι που αναμένεται όμως να σφραγιστεί και τυπικά αμέσως μόλις ολοκληρωθεί και η κρισιμότερη διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. «To PSI είναι το ευκολότερο αυτή τη στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως νωρίτερα, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου έλεγε στους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να δώσει κλίμα από τις διαπραγματεύσεις, πως «βάζουμε από’ δω, βάζουμε από’ κει, βάζουμε και σος για να γλιστράει …».

Ο κύριος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως το μεσημέρι σήμερα, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ στη συνέχεια και μέχρι την Τρίτη θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις επί τεχνικών θεμάτων σε επίπεδο συμβούλων (Euroworking Group). Την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν και επισήμως με θέμα φυσικά την Ελλάδα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν στη σύσκεψή τους να λάβουν και τις τελικές αποφάσεις για την όλη συμφωνία με τους δανειστές μας.

Νωρίτερα πάντως το protothema.gr μετέδιδε πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι στις στρατιές των κρατικών υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα από το Δημόσιο, ενώ ανώτατος κυβερνητικός παράγων που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα διευκρίνιζε πως, χωρίς να ανατρέπεται επί τα χείρω ο κανόνας 1 προς 5, η Τρόικα ζητά να αξιολογούνται στο εξής όχι μόνο οι υπηρεσιακές δομές του Δημοσίου, προκειμένου να καταργηθούν όσες περιττεύουν, αλλά και το προσωπικό, αφήνοντας έτσι παράθυρο για αθρόες απολύσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης