Κασσελίστας εναντίον κεντροαριστεράς: Οι βολές, οι… τούρτες και οι ταμπέλες

Κασσελίστας εναντίον κεντροαριστεράς: Οι βολές, οι… τούρτες και οι ταμπέλες

Το όχι Κασσελάκη σε συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων και τα πολλά μέτωπα της Κουμουνδούρου

kasselakis-aigaio
Σε ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των εγχώριων προοδευτικών δυνάμεων εξελίσσεται η κατάκτηση της δεύτερης θέσης τη βραδιά των ευρωεκλογών, καθώς τη σκυτάλη της μετωπικής αντιπαράθεσης λαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Νέας Αριστεράς.

«Κεντροδεξιός πρακτικά» πολύς κόσμος από το ΠΑΣΟΚ

Τον τόνο του… προοδευτικού εμφυλίου έδωσε η ίδια η Κουμουνδούρου, απαντώντας μέσω κύκλων της στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, στις δηλώσεις αμφότερων των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση αντίστοιχα, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο προοδευτικών συνεργασιών σε αυτή τη φάση, επισημαίνοντας στη huffingtonpost πως «αυτές οι συνεργασίες δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «οι δομές μας έχουν ανοιχτεί, ο κόσμος ο οποίος είναι προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ -ο οποίος μπορώ να σας πω δεν είναι όλο το ΠΑΣΟΚ με αυτή την ιδεολογική προέλευση, υπάρχει πολύς κόσμος από το ΠΑΣΟΚ που είναι κεντροδεξιός πρακτικά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει υπάρξει δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για τη Νέα Δημοκρατία αυτός ο χώρος».

Αντίθετα, «εγώ θέλω συνεργασία με όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ό,τι ταμπέλα και να βάζουν επάνω τους. Ο κόσμος, όταν γεννιέται, δεν έχει σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία πάνω του» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, τη στιγμή που «διεκδικούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο, ακόμα κι αυτούς που ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε από πλευράς του ο Βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς.

Κλείσιμο
«Το εγχείρημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει, γι' αυτό και οι επιθέσεις από τα κόμματα της Αριστεράς», εκτίμησε στο ρ/σ Παραπολιτικά ο κύριος Παππάς, για να καταλήξει πως η Νέα Αριστερά κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει στον πολιτικό χώρο.

Πυρ ομαδόν εναντίον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Νέας Αριστεράς εξαπέλυσε χθες και η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία υποστήριξε πως «ο κ. Ανδρουλάκης παίζει την τελευταία του ζαριά στην ηγεσία του κόμματος, όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, γιατί μετά από τόσα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν κατάφερε να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική που να απειλήσει έστω και τη δεύτερη θέση», για να επιτεθεί στην συνέχεια και κατά της Νέας Αριστεράς. «Η Νέα Αριστερά προσπαθεί να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χτυπώντας τον σε καθημερινή βάση. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μας λέει ποιο είναι το δικό της πολιτικό πρόταγμα, δεν ξέρουμε ποιο είναι το πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς», όπως σημείωσε η κυρία Κεχαγιά.

Ζήλιες και… τούρτες

Πάντως, οι επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξελίσσονται με αμείωτη ένταση και εκρηκτικές ατάκες και στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μέρα με την μέρα με ορίζοντα την 9η Ιουνίου, φτάνοντας μέχρι τις… τούρτες. «Σίγουρα ζηλεύουν γιατί λένε ότι "αν είχαμε τον Κασσελάκη αρχηγό" - όλος ο κεντροαριστερός χώρος, δηλαδή αν το καταφέρουμε, νομίζω ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, θα ήταν μεγάλες» ισχυρίστηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο Action24, για να εισπράξει ως απάντηση από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη πως «εγώ πάντως, αν ήμουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσα για την φτώχεια και την ακρίβεια, δεν θα έβγαζα φωτογραφία με την τούρτα γενεθλίων του σκύλου μου». «Συγγνώμη κιόλας, εδώ πρέπει να είμαστε σοβαροί». Εγώ όμως δεν θα μπω στο παιχνίδι αυτό. Γιατί εμάς ξέρετε, ο αντίπαλός μας στις εκλογές και την επομένη των εκλογών, είναι σαφής και ξεκάθαρος: είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης», κατέληξε ο κύριος Κατρίνης.

Παράλληλα, ωστόσο, και παρά την κίνηση του κ. Κασσελάκη να αποκηρύξει εγκαίρως τυχόν «διεργασίες κορυφής» που πιθανόν δεν θα τον εμπεριείχαν, εντούτοις ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εξευρεθεί πεδίο συνεργασιών υπό -προϋποθέσεις- ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά την επαύριον των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη. «Δεν ήρθαμε ως κομήτες ούτε κάνουμε πολιτική lifestyle», ανέφερε με νόημα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Ο ίδιος εξήγησε πως «είμαστε σε μια υφέρπουσα πολιτική κρίση και το 41% του κ. Μητσοτάκη δοκιμάζεται. Υπάρχει ανάγκη συγκλίσεων πολιτικών στη βάση των προγραμμάτων» και διευκρίνισε «με άλλα πρόσωπα και πολιτικές». «Με αυτό που συμβολίζει το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Φίλης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0qf9skq7k75)


Ταυτόχρονα, όμως, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν πρόσωπα που εκτιμώ αλλά είναι αδιέξοδη αυτή τους η παραμονή. Ο κ. Κασσελάκης έχει φύγει από την αριστερά και έχει γίνει ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα, ζέστη και λασποβροχές - Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Το Ισραήλ κατακεραυνώνει την έκθεση για το γραφείο αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Η φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Σπασμένη Φλέβα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης