Ανακοινώθηκε το think tank του Κασσελάκη για την ενέργεια - Ποιοι συμμετέχουν

Ανακοινώθηκε το think tank του Κασσελάκη για την ενέργεια - Ποιοι συμμετέχουν

Την ανακοίνωση έκαναν η Διάνα Βουτυράκου και ο Μίλτος Ζαμπάρας από τη σελίδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

think-tank-arthrou
Τα μέλη της «δεξαμενής σκέψης» του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σύστησαν σήμερα στο κομματικό κοινό και όχι μόνο, η Διάνα Βουτυράκου και ο Βουλευτής του κόμματος, Μίλτος Ζαμπάρας.

Οι ανακοινώσεις τους έγιναν ξανά μέσα από τη σελίδα του Στέφανου Κασσελάκη στο Facebook.

Δείτε το βίντεο

Ανανεωνόμαστε, δυναμώνουμε, αποκτούμε νέα στελέχη από την κοινωνία. Μαζί με τον τομεάρχη περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτο Ζαμπάρα, σας παρουσιάζουμε το think tank Ενέργειας του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Χρήστος Σκορδής. Είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και από το Cranfield University. Εργάζεται ως σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την ανάπτυξη στρατηγικών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη διαχείριση κλιματικών κινδύνων. Θεοδοσία Κωστάκη. Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτη του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτοματισμού. Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μεγάλα έργα ενεργειακών υποδομών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και το decarbonisation μεγάλων βιομηχανικών μονάδων. Κωνσταντίνος Ζηνέλης. Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π., κάτοχος Διδακτορικού στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική από το Imperial College London, μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάσκων στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης στο MIT και στο University of Michigan. Εργάζεται ως ερευνητικός σύμβουλος για την ανάπτυξη αειφόρων διεργασιών με μηδενικές εκπομπές και μηδενικά απόβλητα. Κωνσταντία Παπακωνσταντίνου. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Γενικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολυετής ερευνητική της δραστηριότητα έχει υποστηριχθεί από το ΙΚΥ, ενώ το έργο της έχει δημοσιευθεί σε διεθνούς κύρους περιοδικά και συνέδρια. Νίκη Καραγκουλέ Καραγεώργου. Είναι Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το London School of Economics. Ειδικεύεται σε θέματα στρατηγικού και οικονομικού σχεδιασμού του κλάδου της ενέργειας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Εξοικονόμηση Ενέργειας και οι Ενεργειακές Υπηρεσίες. Στην εποχή της ενεργειακής κρίσης, μαζί με αυτούς τους διακεκριμένους επιστήμονες θα δώσουμε έγκυρες και αποτελεσματικές λύσεις για το ενεργειακό αύριο της χώρας μας.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Friday, March 22, 2024Κλείσιμο
Αναλυτικά, τα μέλη του νέου think tank:

Χρήστος Σκορδής

Μηχανικός Περιβάλλοντος, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στην Περιβαλλοντική Διαχείριση για Επιχειρήσεις από το Cranfield University (Αγγλία). Εργάζεται ως σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης - Sustainability Consultant - με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη στρατηγικών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη διαχείριση κλιματικών κινδύνων.

Θεοδωσία Κωστάκη

MSc είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτοματισμού στο ΕΜΠ, ενώ συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα στο τομέα της ρομποτικής και της εξοικονόμησης ενέργειας. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον τομέα των κατασκευών δουλεύοντας σε μεγάλα projects όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, το Hinkley Point στην Αγγλία. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μεγάλα έργα ενεργειακών υποδομών και ενεργειακής πολιτικής με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και το decarbonisation μεγάλων βιομηχανικών μονάδων. Σήμερα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και εργάζεται σαν Senior Project Manager σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία λογισμικού ενώ διατηρεί ενεργό το ενδιαφέρον της στον τομέα της πράσινης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κωνσταντίνος Ζηνέλης

Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και κάτοχος Διδακτορικού στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική από το Imperial College London. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάσκων στο Imperial College London και επιστημονικός συνεργάτης στο MIT και University of Michigan. Εργάζεται επίσης ως ερευνητικός σύμβουλος στη Χημική Βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη αειφόρων διεργασιών με μηδενικές εκπομπές και μηδενικά απόβλητα.

Κωνσταντία Παπακωνσταντίνου

Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Γενικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτορας Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Η πολυετής ερευνητική της δραστηριότητα έχει υποστηριχθεί από το ΙΚΥ, ενώ το έργο της έχει δημοσιευθεί σε διεθνούς κύρους περιοδικά και συνέδρια. Η ερευνητική και επαγγελματική της δραστηριότητα εστιάζει στον χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών, του ενεργειακού σχεδιασμού χώρων και εγκαταστάσεων καθώς και του βιοκλιματικού σχεδιασμού του αστικού περιβάλλοντος, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων με στόχο την ενεργειακή αειφορία με επίκεντρο τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον.

Νίκη Καραγκουλέ Καραγεώργου

Οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το London School of Economics (LSE). Ειδικεύεται σε θέματα στρατηγικού και οικονομικού σχεδιασμού του κλάδου της ενέργειας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η Εξοικονόμηση Ενέργειας και οι Ενεργειακές Υπηρεσίες. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις διοικητικής ευθύνης. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος - CEO σε εταιρεία του κλάδου των αερομεταφορών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, δεν υπάρχουν a priori ένοχοι ή αθώοι

Η 25χρονη Μαρία του κυκλώματος μαστροπείας μιλά για πρώτη φορά: Μόνες τους έκλειναν ραντεβού από το Facebook, δεν φταίω

Κανένας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών μέχρι 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ, λέει το υπουργείο Εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης