ΚΚΕ: Εκδήλωση την Τετάρτη για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

ΚΚΕ: Εκδήλωση την Τετάρτη για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στον Περισσό, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Θα ακολουθήσει συναυλία συμφωνικών έργων σοβιετικών συνθετών από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

koutsoubas_lenin
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30), στον Περισσό.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει συναυλία συμφωνικών έργων σοβιετικών συνθετών. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Χρήστου Κολοβού θα ερμηνεύσει δύο μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η αρχή θα γίνει με το συμφωνικό έργο «Οκτώβρης» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς γραμμένο το 1967 για τα 50 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με μια υπέροχη συμφωνία γραμμένη το 1927 για τα 10 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και μια από τις ελάχιστες παγκοσμίως. Πρόκειται για την «Επετειακή Συμφωνία», του Βολοντιμήρ Θεμελίδη, συνθέτη ελληνικής καταγωγής που ζούσε στην Ουκρανία της ΕΣΣΔ και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους σοβιετικούς συνθέτες της εποχής, σύμφωνα με τον ίδιο τον Σοστακόβιτς.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα - Είχε τραυματιστεί και παλαιότερα με παρόμοιο τρόπο

Μαζικές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή κατά του Μιλέι και της «θεραπείας σοκ» που εφαρμόζει - «Το όριο είναι η πείνα»

Στέφανος Κασσελάκης: Ο λαβύρινθος των «Kasselakis Co»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης