Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης δεν παρέστη στο χθεσινό μνημόσυνο, ωστόσο έκανε μία κίνηση με σαφή αναφορά – Φόρεσε μία από τις γραβάτες που έχει με την ελληνική σημαία

charles_cop28
Τον δικό του διακριτικό φόρο τιμής απέτισε ο βασιλιάς Κάρολος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστεί στο μνημόσυνο που έγινε στο Ουίνδσορ για τον εκλιπόντα ξάδερφό του.

Η Καμίλα ηγήθηκε των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν στην τελετή, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την τελευταία στιγμή δεν πήγε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», αν και είχε προγραμματιστεί να εκφωνήσει λόγο για τον νονό του.

Σήμερα ωστόσο (28.02.2024), όπως αναφέρει η Daily Mail ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, προβαίνοντας σε έναν σαφή συμβολισμό.

Ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες καθώς καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κι ενώ αποχωρούσε από το Clarence House.

Κλείσιμο


Ο ίδιος δεν μετείχε στην τελετή, καθώς συνεχίζεται η θεραπεία του για τον καρκίνο, από τον οποίο ανακοινώθηκε ότι πάσχει.

Πάντως ο βασιλιάς Κάρολος έχει φορέσει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη γραβάτα, όσο και άλλες γραβάτες με μοτίβα της ελληνικής σημαίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή του με τη συγκεκριμένη γραβάτα στη διάσκεψη COP28 για το κλίμα, κι ενώ η ομιλία του έγινε εν μέσω διπλωματικής διαμάχης Ελλάδας – Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο ίδιος μάλιστα φόρεσε τη γραβάτα ενώ συνομιλούσε με τον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος μόλις είχε ακυρώσει απρεπώς τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.




Ειδήσεις σήμερα:

Θα προσαχθεί για να δώσει DNA ο παλαιοχριστιανός - «Ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε ήταν το βουνό»

Χειραψία και φιλί Κασσελάκη με Γεροβασίλη στην πορεία της ΑΔΕΔΥ - Δείτε φωτογραφίες


Βίντεο: Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη στην Θεσσαλονίκη - Βροχή από πέτρες και μολότοφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης