Κουτσούμπας: Οι αγρότες έχουν φτάσει στο αμήν, δεν πάει άλλο (βίντεο)

Κουτσούμπας: Οι αγρότες έχουν φτάσει στο αμήν, δεν πάει άλλο (βίντεο)

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους και μην αρχίσει με συκοφαντίες, με τον γνωστό κοινωνικό αυτοματισμό, να απειλεί τους αγρότες, γιατί θα τους βρει μπροστά της είπε ο γγ του ΚΚΕ

koutsoubas
«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Εμείς υποστηρίζουμε όλα τα αιτήματά τους, έχουν φτάσει στο αμήν, δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις, και μην αρχίσει με συκοφαντίες, με τον γνωστό κοινωνικό αυτοματισμό, να απειλεί τους αγρότες, γιατί θα τους βρει μπροστά της» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι τα ζητήματα ειναι συγκεκριμένα και επί της ουσίας αφορούν την δυνατότητα επιβίωσης των αγροτών και των οικογενειών τους και παραμονής τους στα χωράφια τους «μαζί με τα ζητήματα της αναθεώρησης της ΚΑΠ, που βάζουν οι αγρότες και που έχουν ευθύνες οι κυβερνώντες, καθώς την ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ». Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ μόνο προειδοποιούσε για τις συνέπειες της ΚΑΠ.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο «ΚΡΗΤΗ TV»


Κλείσιμο
Σχετικά με την εγκατάλειψη της γης, είπε ότι οι ισχυρισμοί της ΕΕ περί ευημερίας των αγροτών, αποδείχθηκαν, όχι μόνο ψέματα, αλλά «απ' την μια χρονιά στην άλλη πάμε απ' το κακό στο χειρότερο με την ΕΕ και τις πολιτικές της».

«'Αρα, πρέπει να βγάλουμε και σαν λαός συμπεράσματα, τι επιλέγουμε να κάνουμε στις ευρωεκλογές, τι επιλέγουμε να κάνουμε στις βουλευτικές εκλογές, ποιον πρέπει να ενισχύσουμε. Δεν μπορεί σε όλα το ΚΚΕ να επιβεβαιώνεται, στις προειδοποιήσεις του, στις προτάσεις του, όλοι να λένε ότι είχατε δίκιο σε εκείνο, είχατε δίκιο στο άλλο και να ερχόμαστε πάλι να βρισκόμαστε όχι σε μια απ' τα ίδια απλώς, αλλά σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «κάποιοι εδώ από το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών 'επαναπαύονται'» για το ενδεχόμενο κάλυψης απωλειών από την αγροτική παραγωγή από τον τουρισμό.

«Αν το σκέφτονται έτσι, τους λέμε ειλικρινά ότι είναι λάθος. Θα την πληρώσουν ακριβά. Και θα την πληρώσουν και στον τουρισμό, θα την πληρώσουν και στην ανάπτυξη της υπόλοιπης οικονομίας και των υπηρεσιών που προσφέρονται. Δεν μπορεί να αφήσουν την αγροτική, την κτηνοτροφική παραγωγή» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας ερωτηθείς για τα ανοιχτά μέτωπα της Υγείας και της Παιδείας, τα οποία χαρακτήρισε ως «από τα πιο μεγάλα σε όλη τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ό,τι έγινε στην Υγεία με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και με τις διάφορες ανοησίες που έλεγαν, ότι μπορεί να συνυπάρξει ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα και κατέληξε να απαξιώνεται συνεχώς και σταδιακά, συνολικά ο δημόσιος τομέας και να ενισχύεται ο ιδιωτικός, αυτό θα γίνεται και στα πανεπιστήμια. Για αυτό βλέπουμε να απαξιώνονται σταδιακά τα δημόσια πανεπιστήμια και να ενισχύεται και να ανοίγει ο δρόμος με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτό θα γίνει και στον τομέα της Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νόβιτσοκ: Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα - Πώς ένα άχρωμο υγρό προκαλεί επώδυνο θάνατο με ασφυξία

Τρίκαλα: «Καλό παιδί και φιλότιμο, δεν είναι ψυχοπαθής» λέει η θεία του πατροκτόνου

Οικογένεια Καρνέση: Τα 5 παιδιά του κρεοπώλη που έγιναν εφοπλιστές





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης