Έκκληση ΕΕ στην Τουρκία για «καλή γειτονία» με Ελλάδα-Κύπρο

Έκκληση ΕΕ στην Τουρκία για «καλή γειτονία» με Ελλάδα-Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας...

Έκκληση ΕΕ στην Τουρκία για «καλή γειτονία» με Ελλάδα-Κύπρο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις απειλές της Άγκυρας στο θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου, Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή πηγή έντασης, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση συνοριακών διαφορών».
Κλείσιμο

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου, Μάγια Κοτσίγιαντιτς ότι η Επιτροπή έχει τονίσει τη σημασία που έχει η επίτευξη προόδου στην εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με όλα τα κράτη - μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίης τόνισε ότι για την ΕΕ στόχος είναι να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των δύο ηγετών στην επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.

Τέλος πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνουν την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης