Σκέψεις ακύρωσης της επίσκεψης Ρέσλερ στην Αθήνα

Σκέψεις ακύρωσης της επίσκεψης Ρέσλερ στην Αθήνα

Οι αρνητικές για την χώρα μας δηλώσεις και η συντριβή στο Βερολίνο έχουν βαρύνει το κλίμα

Σκέψεις ακύρωσης της επίσκεψης Ρέσλερ στην Αθήνα
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την έλευση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας – Καινοτομίας και προέδρου του συγκυβερνώντος φιλελεύθερου κόμματος FDU κ. Φίλιπ Ρέσλερ στις αρχές Οκτωβρίου στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη δεινή σε έκταση ήττα του κόμματος του στις εκλογές του Βερολίνου εχθές αλλά και εξαιτίας της έντονης ρητορικής που έχει αναπτύξει αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ο κ. Ρέσλερ προσανατολίζεται στην ακύρωση του ταξιδιού του στις 6 και 7 Οκτώβρη στη χώρα μας.

Ενός ταξιδιού στο οποίο έχουν προγραμματίσει να συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες και επενδυτές από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, με διάθεση υπογραφής σειράς συμφωνιών με την Ελλάδα.

Κύκλοι της κυβέρνησης που μίλησαν στο protothema.gr τονίζουν πως η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ αν και στην αρχή άφηνε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, σήμερα πλέον θα δημιουργούσε προβλήματα αν αναλογιστεί κανείς την έντονα επικριτική του στάση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που η κυβέρνηση έχει καταβάλλει για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Εκτός όμως της αμηχανίας αυτής από την ελληνική πλευρά, φαίνεται ότι και το επιτελείο του κ. Ρέσλερ επανεξετάζει την επίσκεψή του στην Αθήνα καθώς κρίνεται πως η στάση του FDU στο όλο θέμα της κρίσης χρέους της Ελλάδος έχει δημιουργήσει μεγάλη επιδείνωση στα ποσοστά των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης