Κασσελάκης: Παρουσίασε τους τέσσερις άξονες του εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο

Κασσελάκης: Παρουσίασε τους τέσσερις άξονες του εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο

«Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis_-_politiki_grammateia
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία παρουσιάζοντας τους 4 άξονες του εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο.

Οι άξονες είναι οι εξης:
  1. Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό.
  2. Ευημερία και πρόοδο για όλους
  3. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας
  4. Πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.
Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα περνάει δύσκολα. Η ακρίβεια και η κερδοσκοπεία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.

• Ταυτόχρονα, η κατάσταση στο ΕΣΥ χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές του συστήματος υγείας, που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται 2 ταχύτητες ασθενών.

• Δεν είναι το πρόβλημα της παιδείας της χώρας μας, ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει δίκιο που αντιδρά, που κινητοποιείται, που διαδηλώνει.

• Ο Μητσοτάκης φοβάται την αντίδραση των νέων ανθρώπων. Έφτασε στο σημείο, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών, να παρομοιάζει τους φοιτητές με ληστές.

• Την ίδια στιγμή, φοβάται και τον αγροτικό κόσμο. Και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες. Ακόμα και τους αγρότες της Θεσσαλίας. Τώρα θυμήθηκε ότι η αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη βουλή.

Κλείσιμο
• Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Σήμερα συναντήθηκα με τη ΓΣΕΕ και την ομοσπονδία εργαζομένων επισιτισμού τουρισμού. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των αγώνων μας. Γιατί ο στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος για όλους».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τον ίδιο αλλά και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμανε την έναρξη της καμπάνιας για την ακρίβεια, αλλά και τη στεγαστική κρίση, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα μέτρα.

Ενημέρωσε επίσης την Πολιτική Γραμματεία ότι διερευνάται η δυνατότητα για την διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακων Επιτροπών και συνέδρων με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Με καθυστέρηση πήγε ο Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία - Ιστορία επιστημονικής φαντασίας, είπε για την κόντρα με Κασσελάκη

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου εξελίσσεται στη σκιά των δημοσιευμάτων περί σύγκρουσης του προέδρου του κόμματος με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αν και δεν έδωσε το «παρών» από την αρχή, έφτασε τελικά στην Κουμουνδούρου με μεγάλη καθυστέρηση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έπειτα από ερώτηση για την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, σε έντονο ύφος: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;».
Με καθυστέρηση ο Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή;» συνέχισε, για να προσθέσει: «Θα του 'ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να το διαψεύδουμε» συνέχισε, επιλέγοντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων του τομέα Υγείας, αλλά και για τα τουρκικά F-16.

«Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κ. Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή, οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα, "όχι είναι ψέμα, δεν θα πάρει Τουρκία F-16". Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35» υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Με βάση την ενημέρωση του κ. Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά; Ρωτάτε με πράγματα τα οποία έχουνε ουσία, στην ουσία εγώ απαντάω, στα υπόλοιπα δεν απαντώ».

Ολοκληρώνοντας, δε, τις δηλώσεις του και πηγαίνοντας στο εσωτερικό των γραφείων, επέστρεψε για λίγο πίσω στους δημοσιογράφους, ζητώντας τους να παίξουν όλο το βίντεο. Νωρίτερα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φτάσει στη συνεδρίαση, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Η άφιξη Κασσελάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης λογόφεραν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον βουλευτή Χανίων: «Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις».

Δείτε φωτογραφίες

6101511
Γιάννης Ραγκούσης
6101489
Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Τζάκρη
6101483
Διονύσης Τεμπονέρας
6101494
Γιώργος Τσίπρας και Όλγα Γεροβασίλη
6101490
Δώρα Αυγέρη
6101519
Νίκος Παππάς
6101514
Ξενογιαννακοπούλου, Σβίγκου και Βασιλειάδης
Η συνεδρίαση αφορούσε τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου και τη στάση του κόμματος στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές ωστόσο της Κουμουνδούρου επισήμως διαψεύδουν το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την προηγούμενη κόντρα ανάμεσα στους δύο με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου επέλεξαν την οδό του «σασμού», προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή μια ρήξη στον ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου.

Μετά από μια επεισοδιακή τότε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που επισκιάστηκε από τη διαφωνία του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη απέναντι στην κομματική γραμμή και στην συνέχεια την απειλή διαγραφής του να αιωρείται στον αέρα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε κατά τη δευτερολογία του πως «αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», αναγνωρίζοντας εμμέσως την προσωπική συμβολή του Βουλευτή Χανίων στην επικράτησή του κατά την εσωκομματική κούρσα. Και αυτό, γιατί εκτός από την είσοδό του στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Πολάκης συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, πλαισιώνοντας εξαρχής την υποψηφιότητά του, αλλά κυρίως συστήνοντας στην μάζα των φανατικών οπαδών του εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το πρόσωπο του σημερινού Προέδρου του κόμματος, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος της εισαγγελέως, είπε ο Κούγιας - «Να το κάνετε», του απάντησε

Επεισόδια και προσαγωγές σε Βουλή και Εξάρχεια στο πανεκπαιδευτικό: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία (βίντεο & φωτογραφίες)


Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Netflix που παρουσιάζει ομοφυλόφιλο τον Μέγα Αλέξανδρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης