Μπαγίς: Δεν θα μείνουμε θεατές σε έρευνες πετρελαίου

Μπαγίς: Δεν θα μείνουμε θεατές σε έρευνες πετρελαίου

Νέες απειλές εναντίον της Κύπρου εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εγκεμέν Μπαγίς....

Μπαγίς: Δεν θα μείνουμε θεατές σε έρευνες πετρελαίου
Νέες απειλές εναντίον της Κύπρου εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εγκεμέν Μπαγίς.
 
"Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει θεατής εάν κάποιοι επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου σε μια περιοχή όπου δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα χωρικά ύδατα των χωρών", υποστήριξε ο κ. Μπαγίς, αρμόδιος για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.
 
Με προκλητικό τρόπο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση (όπως αποκάλεσε τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας) και η ΤΔΒΚ (όπως ορίζουν τα κατεχόμενα μόνοι οι Τούρκοι σε ολόκληρο τον πλανήτη) πρέπει να ψάξουν μαζί για πετρέλαια. «Όπως ακριβώς συμφώνησαν στο θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και η τουρκική πλευρά παρείχε ρεύμα στην ελληνική, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να συμφωνήσουν και στο θέμα των πετρελαίων», είπε ο κ. Μπαγίς παραπέμποντας στην απόφαση της Λευκωσίας να εισάγει ρεύμα από το ψευδοκράτος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την έκρηξη στο ναύσταθμο του κυπριακού ναυτικού που κατέστρεψε δύο μεγάλες κυπριακές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.
 
Τετραμερή διάσκεψη για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ της ελληνοκυπριακής, της τουρκοκυπριακής κοινότητας, της Ελλάδας της Τουρκίας και της Αγγλίας και συνομιλίες τύπου "Big Brother" πρότεινε ο κ. Μπαγίς επαναφέροντας πάγια τουρκική πρόταση.
 
«Ας κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βόρεια Κύπρος και η Νότια Κύπρος, αν θέλει ας προσέλθει και η Αγγλία ως εγγυήτρια χώρα και ο ΟΗΕ και να μην βγούμε προτού βρεθεί λύση. Εμείς δεχόμαστε. Έχει όμως το ίδιο θάρρος ο κ. Χριστόφιας; Δυστυχώς δεν έχουμε δει αυτή την αποφασιστικότητα από πλευράς ούτε της Ελλάδας, ούτε και της Νότιας Κύπρου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης