Στην ίδια παράσταση στο θέατρο «Άλμα» Κασσελάκης, Φλωρίδης, Διαμαντοπούλου και Κωνσταντοπούλου - Δείτε βίντεο

Στην ίδια παράσταση στο θέατρο «Άλμα» Κασσελάκης, Φλωρίδης, Διαμαντοπούλου και Κωνσταντοπούλου - Δείτε βίντεο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε την παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, σε διασκευή του Φιλ Πόρτερ

kasselakis-arthrou-06
Το θεατρικό έργο «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, σε διασκευή του Φιλ Πόρτερ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο «Άλμα», επέλεξε να παρακολουθήσει απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς και τη μουσική ο Μίλτος Πασχαλίδης. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μίας οικογένειας προσφύγων – αυτής των συγγραφέων – που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν.
Μία ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις αναπάντεχες στιγμές χαράς, τις στιγμές απελπισίας αλλά και το χιούμορ και τη φαντασία που είναι απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση ενός άγνωστου καινούργιου κόσμου που πρέπει να γίνει "η νέα πατρίδα". "Το αγόρι με τις δυο καρδιές" είναι μία ανθρώπινη ιστορία ελπίδας, θάρρους, εμπιστοσύνης και αγάπης.
Κλείσιμο
kasselakis__1_
kasselakis__2_
Παρόντες στην σημερινή παράσταση εκτός από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη έτυχε να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ταξίδι ξεκινά από το Αφγανιστάν, περιπλανώνται στην Ευρώπη. Από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν πρόκειται για άλλη μια ιστορία προσφύγων, πρόκειται για έναν ύμνο στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, για τον διαχρονικό αγώνα του ανθρώπου να προσδιορίσει τον υπαρξιακό του χώρο και χρόνο όπου κι αν βρίσκεται. Παράλληλα με τα λόγια της στιχουργού Ελένης Φωτάκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης υφαίνει τη δική του περιπλάνηση σε ένα ξέφωτο αγάπης κι ανθρωπιάς», όπως γράφει στο σημείωμα του ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάκης Τζαμαργιάς.

Το βιβλίο των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι γράφτηκε το 2018, ενώ εκδόθηκε το 2020 σημειώνοντας εκδοτική και θεατρική επιτυχία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 στο Wales Millennium Centre- σε θεατρική προσαρμογή του Phil Porter - ενώ ένα μήνα αργότερα, παρουσιάστηκε στο National Theatre του Λονδίνου. Και στις δύο θεατρικές σκηνές, το έργο εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές. Στην Ελλαδα οι συντελεστές ειναι ένα σύνολο ταλαντούχων ηθοποιών: Χρήστος Διαμαντούδης, Βαγγέλης Ζάπας, Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου και Γιώργος Ψυχογιός.



Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Η περιγραφή της 18χρονης για τους βιασμούς από τον αδερφό της μητριάς της - «Ξέσπασα σε κλάματα»

Απίστευτη καταγγελία: Ντελιβεράς παρέδωσε πίτσα σε πολυκατοικία, επέστρεψε και γέμισε ακαθαρσίες το ασανσέρ

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή - «Ήταν μεθυσμένος, ζητάω δικαιοσύνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης