Κυπριακό: Αμετακίνητοι και εκτός πλαισίου ΟΗΕ Ερντογάν και Τατάρ, εμμένουν σε λύση δύο κρατών

Κυπριακό: Αμετακίνητοι και εκτός πλαισίου ΟΗΕ Ερντογάν και Τατάρ, εμμένουν σε λύση δύο κρατών

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ανέφερε ότι δεν υπήρξε πρόσκληση Ερντογάν προς τον Χριστοδουλίδη 

ersin_tatar
Δεν προσκλήθηκε στην Άγκυρα από τον Ταγίπ Ερντογάν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στον Τουρκοκύπριο αρθρογράφο της εφημερίδας «Κίπρις», Χασάν Χάστουρερ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως γράφει στο σημερινό του άρθρο ο Χάστουρερ, συνομίλησε ο ίδιος μαζί με τον Ε. Τατάρ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και ρώτησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη εάν τέθηκε στην συνάντηση θέμα για πρόσκληση του Ν. Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα με τον Ερσίν Τατάρ ν’ απαντά ότι το έθεσε αυτός.

«Ρώτησα εγώ κατά την συνάντηση. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι τέτοια πρόσκληση δεν έγινε», είπε.

Αμετακίνητοι στη λύση δύο κρατών για το Κυπριακό

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι η αναγνώριση της «κυρίαρχης ισότητας» των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη για την έναρξη διαπραγματεύσεων. «Συμφωνούμε πλήρως στην πολιτική που βασίζεται σε δύο “ίσα κυρίαρχα κράτη”

Επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι αποκλείεται να υποχωρήσουν από τη θέση των «δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών», που αποτελεί κοινή ιδέα Τουρκίας – ψευδοκράτους στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στην εφημερίδα «Κίπρις» μετά την συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στο γραφείο του στο Ντολμάμπαχτσε σαράϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες χαρακτηρίζουν έκπληξη τη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ουνάλ Ουστέλ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, αλλά έγιναν στην Κύπρο από τον Ε. Τατάρ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι η αναγνώριση της «κυρίαρχης ισότητας» των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη για την έναρξη διαπραγματεύσεων. «Συμφωνούμε πλήρως στην πολιτική που βασίζεται σε δύο “ίσα κυρίαρχα κράτη” που προωθούμε μαζί με τη μητέρα πατρίδα οι Τουρκοκύπριοι. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ως κοινή άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων χωρίς να αποδεχθούμε την |κυριαρχική ισότητα”», ανέφερε. Πρόσθεσε πως αποκλείεται να υποχωρήσει από τη θέση αυτή.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό από την Πάτρα - Πώς έγινε η μοιραία καταδίωξη από Νίκαια μέχρι Ασπρόπυργο

Νόμιζε πως έκανε το τέλειο έγκλημα: Πώς αποκαλύφθηκε ότι αναισθησιολόγος σκότωσε τη γυναίκα του

Αυτός είναι ο «πιστολέρο» που ψάχνουν για το αιματηρό περιστατικό με τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης