Ανδρουλάκης στο Open: «Ναι στις συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας, όχι συμφωνίες κορυφής» - Δείτε βίντεο

Ανδρουλάκης στο Open: «Ναι στις συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας, όχι συμφωνίες κορυφής» - Δείτε βίντεο

«Γενναία η στήριξη Ζαχαριάδη, αλλά ο λαός εξέλεξε τον Δούκα» - Θα ζητήσει προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

androylakis_open
Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε στο Open ο πρέδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.  Αποτιμώντας το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης ήθελε 13/13 στις Περιφέρειες και απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση. Και απέτυχε. Πήρε ένα στοίχημα στις πλάτες του και ο ελληνικός λαός, -  ιδιαίτερα τη δεύτερη Κυριακή- του γύρισε την πλάτη διαμηνύοντας ότι δεν θέλει να είναι η αυτοδιοίκηση τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου, αλλά θέλει την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη».

Συνέντευξη στο OPEN

Συνέντευξη στο OPEN #live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Tuesday, October 17, 2023
Ερωτηθείς για την εκλογή του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας και τη στήριξη της «Ανοιχτής Πόλης», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο πρώτος και βασικός κανόνας της πολιτικής είναι να ξέρεις να μετράς. Θέλω να πιστώσω στον κ. Ζαχαριάδη τον γενναίο τρόπο με τον οποίο έπραξε και μπράβο του. 14 + 12 = 26, στην καλύτερη 27 συν κάποιες άλλες δυνάμεις. Το υπόλοιπο 30% τι είναι; Άρα, ούτε αυτό έφτανε, ούτε αυτό ήταν και το κρίσιμο. Το επιπλέον 30% είναι ο λαός των Αθηνών, που πια επέλεξε έναν δήμαρχο πέρα από κομματικές ταυτότητες γιατί δεν ήθελε την κοροϊδία του Μεγάλου Περιπάτου. Ήθελε μία πόλη ασφαλή, την ανάπλαση της Αθήνας με περιβαλλοντολογικούς και πράσινους όρους, μία πόλη ανθρώπινη στην καθημερινότητά της. Για αυτό επέλεξε έναν άνθρωπο που μπορούσε να τα υλοποιήσει όλα αυτά».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Η νικηφόρα στρατηγική μας ήταν: Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι αυτοδιοίκηση περιχαρακωμένη στα κόμματα. Πρόσωπα υψηλής επιστημονικής επάρκειας ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν ρεαλιστικά προγραμματικά σχέδια. Η στρατηγική μας είναι προγραμματικές συμφωνίες στη βάση της κοινωνίας και όχι παζάρια σε επίπεδο κορυφής. Για μένα, μία κυβέρνηση η οποία αξιοποιεί τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική της ηγεμονία και όχι για να υπάρξουν μεγάλα έργα που θα ανασυγκροτήσουν την ελληνική οικονομία, μία κυβέρνηση η οποία υπονομεύει τους θεσμούς και τη δημοκρατία στον πυρήνα τους, όπως είναι οι ανεξάρτητες αρχές, μία κυβέρνηση η οποία αποδομεί το κοινωνικό κράτος, είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Αποδείξαμε με τη στρατηγική μας ότι εμείς μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες, αλλά προγραμματικές στη βάση της κοινωνίας και όχι με αποφλοιωμένες και τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις».

Κλείσιμο
«Είμαι υπέρ των συνεργασιών στη βάση της κοινωνίας και το αποδείξαμε. Μόνος του ήταν ο κ. Δούκας; Προφανέστατα θέλουμε συνεργασίες, αλλά πολιτικές. Όχι με τυχοδιώκτες που τη μία κατακεραυνώνουν δημοσκοπήσεις και κανάλια και, μόλις τους κάνουν τη δουλειά τους, το παίζουν καλοί, ή με άλλους που λένε ότι μένουμε στην Ευρώπη αλλά υπονομεύουν τις ανεξάρτητες αρχές όπως συμβαίνει στην Ουγγαρία. Κινούμαι αξιακά. Δεν πρόκειται, αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στη χώρα που είναι ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, με γενναίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, να το υπονομεύσω και να δείτε στην πορεία για την καρέκλα να κάνω επώδυνους συμβιβασμούς και για την παράταξη και για την πατρίδα. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν πρόκειται να κάνω» τόνισε.

«Ψέγουν εμάς, που πανηγυρίζουμε. Δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα, και όχι εμείς; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μία περιδίνηση. Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά του και ούτε θα σηκώσουμε εμείς τα προβλήματά του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην αριστερά οι οποίοι πραγματικά θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας στον αγώνα απέναντι στη συντήρηση. Υπάρχουν άνθρωποι και στο προοδευτικό κέντρο, που θέλουν να είναι μαζί μας. Τι είναι προοδευτικό σήμερα; Ακούω για προοδευτικό κέντρο. Είναι προοδευτικό κέντρο ο κ. Μητσοτάκης; Αυτός που τα βρίσκει με τον Βελόπουλο και με τον Μπέο; Πάμε στην αριστερά. Είναι προοδευτικό κάποιοι να αποκαλούν τα ΜΜΕ “βοθροκάναλα” και τώρα που τους παίζουν μέρα-νύχτα -όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για βόλτες με σκυλάκια- δεν υπάρχει πια αυτή η έννοια; Αυτοί που καταδίκαζαν τις δημοσκοπήσεις ως στημένες και τελικά απεδείχθη ότι τους είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι πήραν, πού είναι σήμερα; Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το κέντρο και με την προοδευτική αριστερά, όπως έκανε και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα, αρκεί να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές, συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκόπησε μια σειρά από έντονα κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η ακρίβεια και κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
«Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα κενά σε αναισθησιολόγους. Τα χειρουργεία έπαιρναν συνεχώς αναβολές και τώρα, μετά από πάρα πολύ καιρό, έρχεται ο αρμόδιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Στο κοινωνικό κράτος η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει. Στην ακρίβεια έχει αποτύχει. Στους θεσμούς έχει αποτύχει. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνει να τα βρίσκει ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης με τον Βελόπουλο για να αλώσει την ΑΔΑΕ και να μπει εμπόδιο στον κ. Ράμμο;» αναρωτήθηκε.

Αίτημα σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών. Και θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων», ανέφερε. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισιά: «Μου έριξε κουτουλιά, σφαλιάρα και μπουνιά στο πρόσωπο» λέει η 15χρονη που δέχτηκε επίθεση από ανήλικες

Άμεση ανάλυση Jerusalem Post: Γιατί ο Νετανιάχου καθυστερεί την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα;

Βέλγιο: Εξηγήσεις για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών ζητά ο πρωθυπουργός - «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;»


 Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης