Βέλγιο: Εξηγήσεις για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών ζητά ο πρωθυπουργός - «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;»

Βέλγιο: Εξηγήσεις για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών ζητά ο πρωθυπουργός - «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;»

Ο τρομοκράτης είχε λάβει πολλαπλές εντολές να εγκαταλείψει την επικράτεια, ωστόσο εξακολουθούσε να βρίσκεται στο Βέλγιο, τόνισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο

brussels_1
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση RTL-Tvi είπε ότι αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από τις αρμόδιες Αρχές, για ποιο λόγο ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν στη χώρα, ενώ είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου του.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός είπε ότι δεν κατανοεί γιατί ένα άτομο που έχει λάβει πολλαπλές εντολές να εγκαταλείψει την επικράτεια εξακολουθεί να βρίσκεται στο Βέλγιο και δεν παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το αίτημα του άνδρα για άσυλο απορρίφθηκε.



«Ουσιαστικά είχε λάβει εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα. Δεν βρισκόταν σε κέντρο ασύλου, ήταν στις Βρυξέλλες, δεν είχε πια σπίτι και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες δεν μπορούσαν να τον παρακολουθήσουν. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που θέλω να απαντηθούν σήμερα το απόγευμα», είπε ο Ντε Κρόο. Ωστόσο, εξήγησε ότι ο δράστης «ήταν γνωστός στην αστυνομία αλλά όχι για βίαιο ριζοσπαστισμό (…) και δεν υπήρχε σύνδεση με τον εξτρεμισμό», τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν έγινε σωστή αξιολόγηση και δεν ήταν καταγεγραμμένος στις λίστες της αντιτρομοκρατικής.



Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν φαίνεται να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δίκτυο κι' ότι «όλα δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος έδρασε εντελώς ατομικά».


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοψία στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ: «Παντού γύρω μας μυρωδιά θανάτου»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποιούν το Ισραήλ: Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη


Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ του Βόλου - Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λιαδέλης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης