Αλκιβιάδης Στεφανής: Θέλω μία Περιφέρεια που θα ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου

Αλκιβιάδης Στεφανής: Θέλω μία Περιφέρεια που θα ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρουσίασε το όραμά του όσον αφορά τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας

DSC06392
Με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας τα οποία ήρθαν από την Αθήνα για να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

Στο χώρο του θεάτρου εντός και εκτός της αίθουσας, ήταν πολύ έντονο από νωρίς το γαλάζιο στοιχείο καθώς στην εκδήλωση προσήλθαν στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου, οι πρώην βουλευτές Παύλος Βογιατζής, και Γιάννης Γιαννέλλης παλιά και νέα στελέχη του κόμματος στη Λέσβο.

Μεταξύ άλλων την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη παρακολούθησαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πανάγος Κουφέλος, υποψήφιοι του συνδυασμού του, παραγωγικοί φορείς όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλλης ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ Στρατής Γόμος , ο πολιτευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αλκιβιάδη Στεφανή Άρης Χατζηκομνηνός, το γνωστό στέλεχος του κόμματος Νίκος Κατράνης κ.α.
stefanis_mitilini
Κλείσιμο

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκίνησε με το όραμά του για τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας να λύνει προβλήματα όπως είπε χαρακτηριστικά και να στέκεται στο πλευρό του πολίτη με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι να μαλώνει με την κυβέρνηση.

«Με κατηγορούν ότι δεν χαμογελώ και θέλω να μετατρέψω την Περιφέρεια σε στρατό. Αυτό που θέλω στην πραγματικότητα όμως είναι μια Περιφέρεια σοβαρή, αποτελεσματική, η οποία θα απαντά στις επιστολές και στις αναφορές των πολιτών. Θα ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου, θα διεκδικεί μεγάλα έργα με διάλογο και συνεργασία με την κυβέρνηση και όχι με καυγάδες. Θέλω το 2029 να βρεθούμε πάλι στο θέατρο αυτό και να είμαστε περήφανοι για το έργο που πετύχαμε σε όλους τους τομείς. Στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην οργάνωση της Περιφέρειας, στα μεγάλα έργα και σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας, με βασικό στόχο να μείνουν οι νέοι στα νησιά μας, να δούμε τον τόπο μας με περηφάνεια να ζωντανεύει και αυτό να είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος σημείωσε ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα είναι ο άνθρωπος εκείνος που θα αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης, κάτι που δεν έγινε έως σήμερα όπως είπε, προκειμένου τα νησιά μας να πάνε στη θέση που τους αξίζει. «Με τη συνδρομή κυβέρνησης και Περιφέρειας ο τόπος μας αλλάζει, επισήμανε και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο με τον Αλκιβιάδη».

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την εντυπωσιακή εικόνα την οποία αντικρίζουμε σήμερα εδώ στη Μυτιλήνη, στο Βόρειο Αιγαίο. Ένα προσωπικό ευχαριστώ στον Στρατηγό μας σε έναν καλό φίλο τον Αλκιβιάδη Στεφανή, είμαι πολύ περήφανος που έχω τη δυνατότητα να είμαι και γω σήμερα μαζί του και μαζί σας σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα, σε αυτή την πολύ σημαντική ομιλία, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ και καλέ φίλε, κύριε Γενικέ, κύριοι Βουλευτές, κύριε Δήμαρχε κύριε Διοικητά της Υγειονομικής Περιφέρειας, αγαπητά στελέχη αγαπητέ φίλε Πρόεδρε της ΔΕΕΠ Προκόπη Τζιμή, αγαπητές και αγαπητοί και φίλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καλή δύναμη και καλή επιτυχία και σε εσάς.

DSC06392
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω και πάρα πολλά και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μείνω σε αυτά τα οποία είχα ετοιμάσει. Θα σας πω ότι εδώ και περίπου 100 ημέρες που έχω την τεράστια τιμή και ευθύνη μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να εκπροσωπώ την κυβέρνηση μπορώ να σας πω ότι αντιλαμβάνομαι πολύ περισσότερο την εντολή και την ευθύνη αυτού του εκλογικού αποτελέσματος που πετύχαμε στις δύο εκλογικές διαδικασίες, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε μια περίοδο που μετράμε κρίσεις, μετράμε συνεχώς εισαγόμενα προβλήματα, λέμε συνεχώς τη φράση «μα τι άλλο θα συμβεί;» σε μια περίοδο που έχουμε μια αντιπολίτευση που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πετροβολάει πολιτικά, να διαψεύδει την ίδια την αλήθεια, να διαδίδει fake news, να είναι τσακωμένη με την πραγματικότητα.
marinakis_mitilini

Είδαμε σήμερα για παράδειγμα τον κ. Ανδρουλάκη, ήρθε στη Μυτιλήνη και τι είπε, ποια είναι η πολιτική του πρόταση; Καταψηφίστε τις επιλογές του Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πολιτική του πρόταση. Σε μια εποχή που τα τρακτέρ έδωσαν την θέση τους σε γαλότσες και φτυάρια, ενώ τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και είναι εδώ, εισαγόμενα αλλά σημαντικά. Ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο, υπεύθυνο και σημαντικό εσύ να μην παρασύρεσαι από αυτές τις Σειρήνες. Και αυτό το παράδειγμα το δίνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν οι άλλοι σε χτυπάνε με ψέματα με λάσπες, προσπαθούν να μετατρέψουν ένα πρόβλημα που μπορεί να το αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος σε ένα πρόβλημα που δημιούργησες εσύ, εσύ να γυρίζεις το κεφάλι προς την αλήθεια, προς τους πολίτες, να μην κρύβεσαι, να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα. Αυτό είναι με λίγες λέξεις αυτό που προσπαθεί και κάνει ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλες και όλοι μαζί και την προηγούμενη τετραετία και αυτή την τετραετία.
Μια Ελλάδα η οποία για πάρα πολλά χρόνια ταξίδευε στον κόσμο ως αρνητικό παράδειγμα. Μια χώρα η οποία ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα για το χρέος της, το έλλειμμά της, την αναποτελεσματικότητά της, για το γεγονός ότι δεν απορροφούσε τα χρήματα τα οποία έπαιρνε από ευρωπαϊκά προγράμματα, η μια υποβάθμιση μετά την άλλη, μια Ελλάδα η οποία δεν τιμούσε σε καμία περίπτωση τον κόπο και τον αγώνα όλων ημών και κυρίως όλων υμών από τις μεγαλύτερες γενιές.

Μια Ελλάδα η οποία δεν είχε κανένα σχέδιο, για τις δικές μας και τις πολύ νεότερες από εμάς γενιές. Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, και όσους μήνες ακολούθησαν από τις εκλογές, δεν άλλαξαν όλα, δεν λύθηκαν όλα, όμως η εικόνα της χώρας μας είναι εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα αντί να δημιουργεί προβλήματα, λύνει προβλήματα. Η Ελλάδα αντί να ταξιδεύει παγκοσμίως για αρνητικούς λόγους είναι πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πρώτη σε ρυθμούς μείωσης της ανεργίας, είναι μια χώρα η οποία στη μεγαλύτερη πληθωριστική κρίση έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό, έχει μια Κυβέρνηση που αυξάνει το εισόδημα των πολιτών χωρίς να χρεώνει τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Έχει μια Κυβέρνηση η οποία έχει στον πυρήνα της πολιτικής της την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τη νομιμότητα παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Είναι μια Κυβέρνηση η οποία αντέστρεψε αυτό που είχαμε συνηθίσει να ακούμε «και ένα από τα δέκα να κάνει, ευχαριστημένος θα είμαι» -και θυμάστε για ποιους τα έλεγαν αυτά- στο ότι έχει ήδη νομοθετηθεί το 50% ενός προεκλογικού προγράμματος, έχουμε έναν Υπουργό Εργασίας, τον βλέπω εδώ, που κατάφερε να περάσει ένα εργασιακό νομοσχέδιο για τον ιδιωτικό τομέα και αντίθετα στο οποίο έκαναν απεργία λίγοι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα. Ακούσαμε επιτέλους να γίνονται πράξη στη Βουλή πρωτοβουλίες όπως να μπορεί ένας εργαζόμενος να πάει στη δουλειά του χωρίς να εμποδίζεται, και αυτό το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νέα Δημοκρατία. Δεν το έκανε η Αριστερά. Δεν είναι ψέμα. Βλέπουμε ότι εκκενώνονται καταλήψεις. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά δεν ήταν αυτονόητο, μπαίνουν πρόστιμα σε αυτούς που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους καταναλωτές με εικονικές εκπτώσεις, σε αυτούς που βγάζουν αδικαιολόγητα κέρδη, υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Και για να μην κρυφτούμε πίσω από τίποτα, προφανώς τα προβλήματα δεν έχουν όλα λυθεί. Τα ζείτε, τα βλέπετε. Είναι πολλά. Πρώτος ο Πρωθυπουργός το είπε ακόμα και μετά από ένα πολύ μεγάλο και τιμητικό αποτέλεσμα. Ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι σβήνει την πραγματικότητα. Όμως εμείς είμαστε εδώ. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε θα κρυφτούμε. Και ξέρετε γιατί δεν πρόκειται να το κάνουμε; Αύριο η Νέα Δημοκρατία κλείνει 49 χρόνια ζωής.

Και πλέον μπορούμε να το λέμε μετά από 13 χρόνια πολλών κρίσεων, όχι μόνο άντεξε αλλά μεγάλωσε. Κατάφερε στην πιο δύσκολη περίοδο μετά από κρίσεις μετά από 3 μνημόνια, μετά από όλα όσα ζήσαμε και μετά από μια 4ετία με πρωτοφανείς καταστάσεις να πετύχει κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μέχρι πρότινος. Να επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία με μεγαλύτερο ποσοστό και με μεγαλύτερη διαφορά. Ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα και τα βλέπουμε γύρω μας σε όλο τον κόσμο. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί με τη δύναμη που μας δώσατε όλες και όλοι εσείς από τις τοπικές μας οργανώσεις, τις νομαρχιακές μας οργανώσεις αλλά κυρίως από την κοινωνία, τα επιμελητήρια, τους χώρους εργασίας, την καθημερινότητα, δώσαμε τη μάχη. Γιατί και στα δύσκολα βγήκαμε με πρώτο τον Πρωθυπουργό μπροστά.

Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι είναι και το βασικό κριτήριο των επιλογών μας για να φτάσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρώ ότι είναι βαθιά πολιτικές εκλογές. Και όταν βγαίνει μια απόφαση, με απόφαση του Προέδρου μας για 13 αποφάσεις στήριξης στις περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους, πιστεύει κανείς ίσως ότι ο λόγος είναι να βάψουμε και πάλι τον χάρτη μπλε. Το ακούω. Είναι σημαντικό σίγουρα να αποτυπώνεται η πολιτική κυριαρχία ενός κόμματος. Όμως ξέρετε κάτι; Δεν είναι αυτό που μας απασχολεί. Πριν από 3 μήνες, οι πολίτες μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή και μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Αποτυπώθηκε η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι αυτός ο λόγος που θέλουμε οι επιλογές μας αυτές τις λίγες ημέρες να δικαιωθούν.

Ο λόγος είναι ότι για να μπορείς να κάνεις πράξη τις μεγάλες αλλαγές, πρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να έχεις συμμάχους. Να έχεις ανθρώπους οι οποίοι να είναι μαζί σου στα μεγάλα, στα σημαντικά και να ζητούν από εσένα, να ζητούν από την Κυβέρνηση να τρέξεις ακόμα πιο γρήγορα για αυτά τα οποία απασχολούν τους πολίτες.

Και επειδή ζούμε στην εποχή που έρχεται ξανά με άλλο ενδεχομένως περιτύλιγμα αυτή η λογική, αυτή η παρέα της τοξικότητας, της λάσπης και του λαϊκισμού, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε στις εκλογές, ότι το αποτέλεσμα έρχεται μετά από συγκρίσεις. Εγώ λοιπόν αυτό που ζητάω μιλώντας με πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντί σας, ενώπιόν σας, είναι να κάνετε συγκρίσεις, να βάλετε δίπλα εικόνες. Πρώτον, να βάλετε δίπλα την εικόνα όλων αυτών των καταστάσεων που ζήσατε με τις δομές της ντροπής, με τις δομές της Μόριας, με τους 800.000 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες να στοιβάζονται μεταξύ αυτών πολλοί και στον τόπο σας και κάποιους να κοιτάνε και να κάνουν μόνο επικοινωνιακό σόου.

Και δίπλα σε αυτή την εικόνα να βάλετε την εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία δεν κρύφτηκε πίσω από το πρόβλημα, το αναγνώρισε και πήρε μάλιστα και μεγαλύτερο μερίδιο από αυτό που της αναλογούσε γιατί είχε την ευθύνη να το λύσει. Και παρά το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μέρες που υπάρχει ένα πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, υπάρχει η υποδομή, υπάρχει η εθνική πολιτική, υπάρχουν σύνορα, υπάρχει φράχτης, υπάρχει σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται και σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες δεν έχουμε την πίεση που είχαμε.

Να βάλετε δίπλα την εικόνα εκείνων που το μόνο που τους απασχολεί είναι σε κλειστές πόρτες να γίνονται αρεστοί, και να βάλετε δίπλα σε αυτή την εικόνα την εικόνα του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενός αξιοπρεπή ανθρώπου, αυτοδημιούργητου, που δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα, που περπατάει στο δρόμο και βρίσκει ανθρώπους που έχουν να πουν μόνο καλές κουβέντες όχι μόνο για τον χαρακτήρα του, αλλά για τις ικανότητές του και την αποτελεσματικότητά του. Το Βόρειο Αιγαίο χρειάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μια εποχή που η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά οι Περιφέρειες θα δεχτούν πολλά περισσότερα δισεκατομμύρια από την κεντρική κυβέρνηση. 5,9 δις ήταν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και μέχρι να αναλάβει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είχαμε 25% απορροφητικότητα. Καταφέραμε φτάσαμε στο 88% και πάμε για το 100%. Στο νέο ΕΣΠΑ αυτός ο αριθμός είναι 8,1 δις.

Δεν είναι δυνατόν να μην πρωταγωνιστήσει το Βόρειο Αιγαίο. Δεν είναι δυνατόν το Β. Αιγαίο να μην είναι στην πρώτη γραμμή των μεταφορών, του τουρισμού, του να έρχεται κόσμος συνεχώς να βλέπει αυτά τα υπέροχα μέρη και βέβαια για έναν ακόμα λόγο. Για να φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα, πόσο όμορφα είναι τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Θα κλείσω με ένα προσωπικό βίωμα και είναι νομίζω ο καλύτερος επίλογος που συνδέει την Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Βόρειο Αιγαίο και τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Υπήρχαν πολλοί που πριν μήνες είχαν εισηγηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές «να μην «ρισκάρει το κόμμα», να κάνουμε μια «ασφαλή» επιλογή για να εξασφαλίσουμε τη νίκη στο Βόρειο Αιγαίο». «Δεν χρειάζεται να κουραστούμε,» είχαν πει, «να τρέξουμε, να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο». Εκείνοι που τα έλεγαν αυτά, ίσως δεν ήξεραν τόσο καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φίλες και φίλοι ο Πρωθυπουργός δεν σκέφτεται πόσο εύκολα θα βαφτεί ένα μέρος στο χάρτη «μπλε». Γιατί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Βόρειο Αιγαίο όπως και καμία περιοχή στη χώρα δεν είναι ένα «κομμάτι του χάρτη» που τον ενδιαφέρει τι χρώμα θα βαφτεί. Είναι μια μεγάλη, εθνικής σημασίας περιοχή που θέλει να την δει να πηγαίνει μπροστά. Που θέλει να τη βλέπει να πρωταγωνιστεί, να προοδεύει.

Για κανέναν από εμάς- έτσι μας έμαθε ο Πρόεδρός μας- τι κριτήριο δεν πρόκειται να είναι ποτέ το πόσο εύκολη θα είναι μια μάχη.
Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισε και όλοι συστρατευόμαστε δίπλα του, ο υποψήφιός μας, ο υποψήφιος όλων των ανθρώπων που θέλουν να δουν τον τόπο τους να πηγαίνει μπροστά, να είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αυτός είναι και ο λόγος που στα 49 χρόνια ζωής της η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε μεγάλη, ισχυρή, δεν λύγισε στα δύσκολα γιατί έβαζε πάντοτε το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ το παραταξιακό, σεβόμενη τις αρχές, τις αξίες και την ιστορία της και δεν δίστασε ποτέ να πάρει δύσκολες αποφάσεις που στην αρχή έμοιαζαν αντιδημοφιλείς και στη συνέχεια μας δικαίωσαν όλους. Έτσι θα μας δικαιώσει και ο Αλκιβιάδης Στεφανής και την Κυριακή θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου».


Πηγή φωτογραφιών: stonisi.grΕιδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Υγείας: Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Κορωνοϊός: Σε έξαρση η νόσος - Πότε πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο για την Covid και πότε για τη γρίπη

Ο Πλεύρης σχολιάζει την παρουσία Κασσελάκη στη Βουλή: «Πρώτη φορά χειροκροτητής πρόεδρος»

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης