Κασσελάκης: Απρόσμενη προσέλευση, κάναμε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση (βίντεο)

Κασσελάκης: Απρόσμενη προσέλευση, κάναμε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση (βίντεο)

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές - Συλλυπητήριά του για το δυστύχημα στη Λιβύη - Κάλεσμα για συμμετοχή στη δεύτερη Κυριακή - Έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον σύντροφό του και τον Αποστολάκη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

kasselakis-1234_2
Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να προβεί σε δηλώσεις μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο στη μετά Τσίπρα εποχή.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου όπου είχε φτάσει νωρίτερα με τον σύντροφό του και τον βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε με τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα με τους Έλληνες νεκρούς στρατιωτικούς στη Λιβύη, λέγοντας πως πρόκειται για ήρωες της κοινωνίας μας. «Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον ναύαρχο, ας ελπίσουμε ό,τι καλύτερο για τους αγνοούμενους».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvljapnls0rt)
Κλείσιμο

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία λέγοντας πως η συμμετοχή στην κάλπη ήταν απρόσμενη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές όχι μόνο αυτούς που συμμετείχαν στην καμπάνια μου αλλά και σε όσους ήταν σε όλες τις επιτροπές. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα η χώρα προοδευτική κυβέρνηση ο τόπος», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως συνέχισε, «ο κόσμος την πρώτη εβδομάδα μου έλεγε να αντέξεις, αναφερόμενος σε όλες τις επιθέσεις που δεχόμουν, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα μου έλεγαν πως είμαι η ελπίδα τους. Δεν είμαι μόνος μου, είμαστε όλοι μαζί ελπίδα. Την επόμενη Κυριακή πρέπει να επιστρέψουμε στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία του τόπου».

Δείτε φωτογραφίες:

DSC_8496-01
DSC_8505-01
DSC_8539-01


Λίγο μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα ο πρώτος πλέον στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αποχώρησε από τα γραφεία του και μετέβη στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπεθ και τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Νωρίτερα είχε φτάσει στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον σύντροφό του αλλά και τον βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ναύαρχο Αποστολάκη.

Δείτε βίντεο:


Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 12:45.

Δείτε φωτογραφίες:

kasselakis-koumoundourou-5_2
WhatsApp_Image_2023-09-18_at_12_54_26_AM__1_
WhatsApp_Image_2023-09-18_at_12_54_26_AM


Εκλογές για πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 45,47% - Αχτσιόγλου 36,21%

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι σημερινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,47% και η Εφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%. Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατετάγη τέταρτος με 8,4% και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 1,28% βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Δείτε βίντεο με τις ανακοινώσεις του Γιάννη Δρόσου:

Εκλογές για πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 45,47% - Αχτσιόγλου 36,21%

Ο κ. Δρόσος είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Σημειώνεται πως η συμμετοχή ήταν πάνω από το αναμενόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίον αποφάσισαν στις 20:00 να δοθεί οριζόντια παράταση έως τις 21:00 η οποία και όταν έληξε οδήγησε σε νέα ακόμη παράταση για τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα στα οποία υπήρχαν ουρές. Τελικώς οι κάλπες έκλεισαν οριστικά στις 22:15.


Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στη Λιβύη: Τέσσερις Έλληνες στρατιωτικοί νεκροί μετά από φρικτό τροχαίο - Ήταν μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας

Τραγωδία στη Λιβύη: Tο φλεγόμενο λεωφορείο μετά το φρικτό δυστύχημα με τους 4 Έλληνες νεκρούς

NASA - Πλανήτης Άρης: Έγινε παραγωγή οξυγόνου για πρώτη φορά χάρη στο πείραμα «MOXIE» της NASA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης