Εκλογές 2023 - Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Η μεγάλη κοινότητα με τις «Υπέροχες Γυναίκες» και η πρώτη της ανάρτηση

Εκλογές 2023 - Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Η μεγάλη κοινότητα με τις «Υπέροχες Γυναίκες» και η πρώτη της ανάρτηση

Παρούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για να ασχοληθεί με «προβλήματα που μας ενώνουν όλους», ανέφερε η ίδια στο Instagram

nefeli_23
Δράση που επικεντρώνεται στη συμμετοχή και στην ενδυνάμωση των γυναικών έχει η  Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία βρίσκεται στην έκτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες ώρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Χατζηιωαννίδου έκανε και την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram, την οποία συνόδευσε μια φωτογραφία από  «την ημέρα που γεννήθηκαν οι yperoxes.gynaikes»

Στην ανάρτησή της αναφέρει: «Αυτή η φωτογραφία για εμένα θα είναι πάντα η μέρα που ξεκίνησαν όλα, μέσα σε ένα κυλικείο Πανεπιστημίου όπου εργαζόμουν. Η ημέρα που γεννήθηκαν οι yperoxes.gynaikes... Οι Υπέροχες ξεκίνησαν σαν μια προσωπική μου ανάγκη να συζητήσω πράγματα που με απασχολούσαν, ενώ μόλις είχα γίνει μαμά κάνοντας δυο δουλειές. Έχοντας βιώσει κάθε μια από τις κρίσεις που πέρασε η γενιά μου και σε πλήρη επαφή με το τι συμβαίνει στην κοινωνία όπου ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου, όχι μόνο ως γυναίκα αλλά ως ένας άνθρωπος 31 χρόνων, παρόλο που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ με την πολιτική, με μεγάλη μου τιμή σήμερα αποδέχτηκα την πρόταση του @kyriakos_ να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά για όλα όσα παλεύω ήδη, συμμετέχοντας ως μια από τις 8 γυναίκες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Θελω να τονίσω κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ότι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι τόσο προσωπικά αλλά και ως κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών, όπως η εμφυλη βία, η κακοποίηση των παιδιών, οι έμφυλες ανισότητες, ο ρατσισμός κ.α. είναι υπερκομματικά, υπεράνω πολιτικής και παρατάξεων. Είναι προβλήματα που μας ενώνουν όλους και ακριβώς αυτό το νόημα έχει και η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ευχαριστώ όσους ανθρώπους με στήριξαν σε αυτό το πρωτόγνωρο για εμένα βήμα και υπόσχομαι ότι δεν θα τους διαψεύσω».

nefeli_1


Οικονομολόγος που ασχολείται με την Κοινωνική́ Επιχειρηματικότητα τα τελευταία 10 χρόνια, συνίδρυσε την πρώτη της κοινωνική́ επιχείρηση «Code it Like a Girl» σε ηλικία 21 ετών, φέρνοντας περισσότερες γυναίκες σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο του προγραμματισμού. Έχει ιδρύσει  τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» που αριθμεί πλέον περισσότερα από 200.000 μέλη στις πλατφόρμες του.

Οι Υπέροχες Γυναίκες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος, εστιάζουν σε οκτώ βασικούς τομείς: την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις & Δεξιότητες, τον Χρόνο, την Εξουσία, την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς, τις Ανισότητες και τη Βία. «Οι οκτώ τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες.»

Οι αναρτήσεις των Υπέροχων Γυναικών στο Instagram δείχνουν όσα απασχολούν σήμερα τις γυναίκες, κοινωνικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ παρουσιάζουν γυναίκες -αλλά και άνδρες- που μπορούν να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα.

Έτσι βλέπουμε την 11ηχρονη Ευαγγελία Σίσκου, που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι σε κορίτσια κάτω των 13 ετών, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για όσα ανέφερε προ ημερών για την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς,





Διαβάζουμε για τις καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη αλλά και για έναν 45χρονο που έπεσε θύμα revenge porn.

Κλείσιμο





Οι περιπτώσεις βιασμού παιδιών απασχολούν έντονα τις Υπέροχες Γυναίκες στις αναρτήσεις τους.



Η Χατζηιωαννίδου συνεργάζεται πλέον με οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, και παράλληλα είναι μέντορας σε διεθνή́ και ελληνικά προγράμματα επιχειρηματικότητας, όπως το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Prince Trust Foundation, το Women on Top, Women Act Europe, Think Young κ.α.

Σπούδασε Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και πρόσφατα ολοκλήρωσε το executive course του πανεπιστήμιου Cambridge με τίτλο Shaping the Future: Women Leading Change.



Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, ασχολήθηκε ενεργά με την προστασία και την εκπαίδευση προσφυγισσών και μεταναστευτριών στην Ελλάδα, μέσα από συνεργασίες με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Οι Υπέροχες Γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και εξάπλωση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, μέσα από συνεχή ενημέρωση, προστασία των θυμάτων και τη συνεργασία με φορείς για τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων πολιτικών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.





Για τη δράση της, έχει βραβευτεί με το Greek International Women Award στην κατηγορία Κοινωνική Υπευθυνότητα, με το UK Alumni Award στην κατηγορία Social Action, Το EUCLID Network την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις TOP 100 Women in Social Enterprises in Europe, ενώ το 2022 έγινε μία από τις δέκα κοινωνικές επιχειρηματίες στην Ευρώπη του προγράμματος Women Act Europe. Είναι 31 χρονών και έχει δυο κόρες.



Όπως είπε ο πρωθυπουργός το έργο της αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. «Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ευκαιρίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα αυτή την προσήλωσή τους για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας».

Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της ανέφερε: «Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο».




Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη




Ειδήσεις σήμερα:

«Αρχηγέ μπορείς;» - Πώς ο Μητσοτάκης έδωσε το OK στον Φλώρο για την πτήση του C-130 στο Σουδάν

Πατήσια: «Τον χτυπούσαν μπροστά στους δασκάλους μέχρι που λιποθύμησε» - Τι λέει η μητέρα του 11χρονου

Euroleague: Ζητά συγγνώμη τώρα ο «παλαιστής» Γιαμπουσέλε για την λαβή στον Έξουμ στον αγώνα Ρεάλ - Παρτιζάν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης