Όθων Ηλιόπουλος: Από το Harvard Medical School επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Όθων Ηλιόπουλος: Από το Harvard Medical School επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Γέφυρα ο κορωνοϊός, για να βρεθεί από τη Μασαχουσέτη, πρώτος στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου

othwnas-iliopoulos-mak
Έντονο το αποτύπωμα της πανδημικής κρίσης, αλλά και της εστίασης στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς επιλογή του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ήταν να θέσει ως επικεφαλής τον Όθωνα Ηλιόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή και Κλινικό Ογκολόγο στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Μολονότι το επιστημονικό ενδιαφέρον του κ. Ηλιόπουλου εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, εντούτοις η πανδημία του κορωνοϊού υπήρξε καταλυτική για τη σφυρηλάτηση της προσωπικής του σχέσης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς υπήρξε στον στενό πυρήνα των συμβούλων του κ. Τσίπρα, με τους οποίους αντάλλασσε σε καθημερινή βάση απόψεις σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας για την εξέλιξή της, μελετώντας τα δεδομένα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Ακολούθως, ο κ. Ηλιόπουλος υπήρξε ένας από τους διακεκριμένους επιστήμονες που συμμετείχαν στο think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το οποίο αποτέλεσε μια από τις βασικές δεξαμενές άντλησης υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές, καθώς αιτία υπήρξαν τα «βαριά βιογραφικά» των μελών του.

Σημαντική σχέση δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ

Την ίδια περίοδο, ο κ. Ηλιόπουλος αρχίζει να τοποθετείται δημόσια στην Ελλάδα αναφορικά με το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κατά τον ίδιο προτεραιότητές του, δηλώνοντας (στην «Αυγή») για το Εθνικό Σύστημα Υγείας πως «χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση». «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σημαντικό κομμάτι θα έχει η σχέση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι οι ιδιώτες γιατροί συμμετέχουν σημαντικά στην παροχή υγείας στον πληθυσμό. Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να γίνει με όρους που θα είναι συμφέροντες και για τους δύο. Αυτό είναι διαφορετικό από τις ΣΔΙΤ που προτείνει τώρα η κυβέρνηση», όπως υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. Το επιστημονικό ενδιαφέρον του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοιατρική έρευνα.

Ειδήσεις σήμερα

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Φονικό στα Ανώγεια: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - Ο Καλομοίρης «πυροβόλησε ψυχρά και με απουσία συναισθημάτων»

Ο Χουάν Κάρλος έχει κρυφή κόρη από εξωσυζυγική σχέση - Αποκάλυψη - βόμβα για τα ισπανικά ανάκτορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης