Υπόθεση Γεωργούλη: Τουλάχιστον τρεις ακόμη περιπτώσεις, μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βιασμό

Υπόθεση Γεωργούλη: Τουλάχιστον τρεις ακόμη περιπτώσεις, μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βιασμό

Στενεύει ο κλοιός για τον ευρωβουλευτή - «Έρχονται» και νέες καταγγελίες  - Τα νέα θύματα και η  πλευρά της Ελένης Χρονοπούλου

georgoulis_nea_xr
Καθοριστικό για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης Αλέξη Γεωργούλη προβλέπεται το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς φαίνεται πως εκκρεμούν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κακοποιητικών και έκνομων ενεργειών του ευρωβουλευτή εις βάρος ατόμων του περιβάλλοντός του στις Βρυξέλλες, πλέον της ήδη γνωστής με θύμα τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου. Εάν τα τρία (επί του παρόντος φερόμενα σαν) θύματα σεξουαλικής και σωματικής βίας προχωρήσουν τελικά σε επίσημη καταγγελία εναντίον του, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί σε μακράν δυσχερέστερη θέση από ό,τι τώρα, καθώς θα κριθεί σαν κατά συρροήν και εξακολούθησιν δράστης. Ως εκ τούτου, εάν η ετυμηγορία στην ενδεχομένη δίκη είναι καταδικαστική, αντίστοιχη των κατ' επανάληψιν αδικημάτων του θα είναι και η ποινή που θα του επιβληθεί.
 
Με άλλα λόγια, ο -πρώην πλέον- ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ύποπτος για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Και, αν μη τι άλλο, γι' αυτό ακριβώς φρόντισε να προσλάβει δύο διακεκριμένους Βέλγους συνηγόρους (Cédric Vergauwen και Olivia Venet) προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να πείσει το δικαστήριο ότι είναι αθώος -ή, τουλάχιστον, ότι όσα του καταμαρτυρούνται δεν είναι εντελώς ακριβή.
 
Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, η Ελληνίδα συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, διατείνεται πως ο πελάτης της είναι αθώος, κάτι που θα αποδείξει και ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τα κακοποιητικά περιστατικά που του καταλογίζονται. Όπως δηλώνει η κα Μαλλά «ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή, δικαστική ή άλλη, προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή 14 Απριλίου, όταν του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο».
 
Τα νέα θύματα

Σαν έτοιμη να προβεί σε επίσημη καταγγελία φέρεται μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Αλέξη Γεωργούλη. Και ότι η ίδια, μάλιστα, είχε αναφέρει το περιστατικό σε όργανο της ΕΕ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Τώρα όμως, βάσει και της λογικής του «#MeToo» όπου κάποια/κάποιος κάνει την αρχή και κατόπιν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο κι άλλοι ομοιοπαθείς, το συγκεκριμένο άτομο ετοιμάζεται τώρα να διεκδικήσει τον κολασμό του Αλέξη Γεωργούλη για τις πράξεις του εις βάρος της. Το φερόμενο ως θύμα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με Έλληνα δικηγόρο για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων της.
 
Το δεύτερο «θύμα», σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του Γεωργούλη στις Βρυξέλλες από την αρχή της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Η εν λόγω είχε στόχο να κάνει την πρακτική της άσκηση δίπλα στον Γεωργούλη, από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, όταν και εγκατέλειψε κακήν κακώς τη θέση της, φεύγοντας άρον άρον από το Βέλγιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής της, τη Θεσσαλονίκη, μετά από την οδυνηρή εμπειρία της στις Βρυξέλλες, η συγκεκριμένη γυναίκα προσελήφθη σε παράρτημα πολυεθνικής εταιρείας.  
 
Τα καθήκοντα που είχε αναλάβει ως υφισταμένη του Γεωργούλη ήταν αυτά της προσωπικής φωτογράφου του σε διάφορες εκδηλώσεις, εμφανίσεις του σε ΜΜΕ κ.λπ. Αν προχωρήσει σε καταγγελία, αυτή θα αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση σωματικής βίας.
 
Πάντως, μαζί με αυτήν, την ίδια περίοδο απεχώρησε αιφνιδίως και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε συστήσει την προηγούμενη, λόγω προσωπικής γνωριμίας. Ο τέως προϊστάμενος του γραφείου Γεωργούλη, κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του, καθώς και εργασιακό εκφοβισμό (bullying), πάντα με δράστη τον Έλληνα ευρωβουλευτή και πρώην ηθοποιό.
 
Η πλευρά της Χρονοπούλου

Την Τετάρτη 19 Απριλίου, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1 φιλοξενήθηκε ο Σπήλιος Σπηλιάκος, εκ των συνηγόρων της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου η οποία έχει καταγγείλει από το 2020 τον Γεωργούλη για βιασμό. Αυτό διευκρίνισε ο κ. Σπηλιάκος, τονίζοντας πως «δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές αρχές. Η καταγγέλλουσα είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί να αντέξει. Η καταγγελία της έγινε αμέσως, αλλά οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών αρχών. Εμείς έχουμε λάβει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, όμως πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα και κατόπιν θα λάβουμε εμείς τη δικογραφία».
 
Η εισαγγελία Βρυξελλών έχει σχηματίσει προκαταρκτική δικογραφία, η οποία αναμένεται να κοινοποιηθεί σύντομα στους συνηγόρους του Αλέξη Γεωργούλη. Ωστόσο, η έρευνα για τα πιθανά αδικήματα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και, όπως είναι αυτονόητο, η προσθήκη επιπλέον καταγγελιών θα παρατείνει τη διαδικασία κατάρτισης του σχετικού φακέλου.
 
Σε κάθε περίπτωση η υπερασπιστική γραμμή που έχουν προαποφασίσει οι δικηγόροι του Γεωργούλη στοχεύει κατ' αρχάς στο αίτημα εξέτασής του από τη βελγική εισαγγελία προτού αρθεί η ασυλία του ως ευρωβουλευτή, κάτι που ισοδυναμεί με εκδήλωση πρόθεσης συνεργασίας εκ μέρους του Αλέξη Γεωργούλη. Η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του ενδέχεται να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Επίκειται συνεδρίαση της αρμόδιας Νομικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς όμως το ζήτημα Γεωργούλη να έχει συμπεριληφθεί στην ημερησία διάταξη. Αν δεν τεθεί εκτάκτως στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας, η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου.
 
Επίσης, πιθανή θεωρείται η παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως, γεγονός που θα οδηγήσει στην παραπομπή του κατηγορουμένου στο δίκαιο της ιθαγένειάς του και ως εκ τούτου σε δίκη του στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 85 νεκροί και 322 τραυματίες σε ποδοπάτημα στην Υεμένη - Δείτε βίντεο

Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου, λέει η Κατερίνα Στεφανίδη

Survivor All Star: Στα Μπλε η ελληνοτουρκική «μάχη» με... MVP Μαρτίκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης