Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα

H Ελλάδα και h Γαλλία ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα με το πλευρό της Ουκρανίας, της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου, τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

mitsotakis-macron
Η Ελλάδα και η Γαλλία συντονίζονται σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την ενέργεια και τον πόλεμοι στην Ουκρανία, ανέφερε μεταξύ άλλων σε tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις αναρτήσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρτίστησε τον Γάλλο ηγέτη «για την πρόσκληση, για τη θερμή του φιλοξενία, αλλά πρωτίστως για το ευρωπαϊκό όραμά του, για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία, αλλά και για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα».

Προσθέτει ότι «οι χώρες μας συντονίζονται και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας. Η ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια ουσιαστικά σε όπλο, σε μοχλό αναστάτωσης και πολιτικής αστάθειας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ελλάδα και Γαλλία ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα με το πλευρό της Ουκρανίας, της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου. Γιατί δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί ένα τετελεσμένο αυταρχικού δεσποτισμού. Ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να μιμηθεί κάθε τοπικός ταραξίας και σε άλλες περιοχές του πλανήτη».

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Τσελίκ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται σαν κράτος απατεώνας - Τίποτα δεν θα βγει σε καλό για την Ελλάδα

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Βγήκε από την Εντατική η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι

Δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να βιάσουν 22χρονη στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης