Μίλησε με Μέρκελ ο Γιώργος, υπουργικό την Τετάρτη

Μίλησε με Μέρκελ ο Γιώργος, υπουργικό την Τετάρτη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Μίλησε με Μέρκελ ο Γιώργος, υπουργικό την Τετάρτη
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο πριν τις κατ' ιδίαν επαφές του με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παπανδρέου και Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στην Ευρώπη, με έμφαση στα προβλήματα και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός συγκαλεί επισήμως το υπουργικό συμβούλιο στις 11 το πρωί.

Η ατζέντα του υπουργικού

- Σχέδιο Νόμου: Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης. (Γ. Κουτρουμάνης)

- Σχέδιο Νόμου για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου (ενσωμάτωση οδηγιών 2009/72 και 2009/73) και άλλες διατάξεις. (3 ο Ενεργειακό πακέτο) - (Τ. Μπιρμπίλη)

- Βασικές αρχές στο σχέδιο νόμου για την εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις. (Λ. Κατσέλη)

- Ενημέρωση για το Σχέδιο ΚΥΑ «Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών». (Ν. Σηφουνάκης)

- Ενημέρωση για το «πρόγραμμα θεσμοθέτησης μορφολογικών κανόνων για τη δόμηση και την αρχιτεκτονική σε όλους τους Δήμους της χώρας και σε περιοχές εκτός σχεδίου». (Ν. Σηφουνάκης)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης