Η Τζάκρη συνέκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με τους νεκρούς του… Εμφυλίου - Οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ

Η Τζάκρη συνέκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με τους νεκρούς του… Εμφυλίου - Οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συγκάλυψη του αριθμού των θανάτων - «Πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής», απάντησε ο υπουργός Υγείας - ΝΔ: «Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει το επίπεδο της εμμονής» - Δείτε βίντεο

tzakri-vouli-586
Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρας Τζάκρη στη Βουλή όπου και συνέκρινε τους νεκρούς του Εμφυλίου Πολέμου με τους νεκρούς από την πανδημία.

Όλα συνέβησαν χθες, όταν και από βήματος της Βουλής η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επέρριψε ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου».

Η κυρία Τζάκρη μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης».

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση της κυρίας Τζάκρη:



Ο υπουργός Υγείας από πλευράς του απαντώντας, αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, να συγκρίνει νεκρούς Εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας. «Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο υπουργός. Παράλληλα της υπενθύμισε αυτό, που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε, ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμμένων θανάτων σε σχέση με το δικό μας.

Κλείσιμο
Για το θέμα επανήλθε σήμερα το κυβερνών κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως έχει ξεπεράσει το στάδιο της εμμονής η «ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα» ενώ τονίζεται πως «η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα».

Στην συνέχεια η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως την ώρα που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα απέναντι στην πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μία ολέθρια στάση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που «είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό».

Κλείνοντας το κυβερνητικό κόμματος τονίζει πως «(σ.σ. η αξιωματική αντιπολίτευση) θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας.

Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Αίγυπτο: Σεξουαλικά κίνητρα πίσω από την φρικτή δολοφονία του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στην Γκίζα;

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι γονείς και οι φίλοι του που δέχθηκαν την επίθεση

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Θρίλερ χωρίς τέλος με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ούτε ο ιατροδικαστής βγάζει συμπέρασμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης