Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται η πανδημία να πάει άσχημα, τον χαροποιεί η μετάλλαξη «Όμικρον»

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται η πανδημία να πάει άσχημα, τον χαροποιεί η μετάλλαξη «Όμικρον»

«Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα παρουσιάζει τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ τα οποία ο πρωθυπουργός έχει δείξει βούληση να αντιμετωπίσει. Είστε η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη που αντιπολιτεύεστε αποκλειστικά με την πανδημία. Σας κάνει καλό; Σας κάνει κακό!» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ

adonis_vouli_syriza
Σφοδρή αντιπαράθεση για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα είχαν στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στην τακτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την πανδημία αντί για τον οικονομικό προγραμματισμό του επόμενου έτους είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η μετάλλαξη "Όμικρον" κάπως σας έχει χαροποιήσει ως νέα ελπίδα για να ρίξετε τον Μητσοτάκη».

Αναφορικά με την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που δείχνει μεταξύ άλλων αυξημένη θνητότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας σε σχέση με την Αττική ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν με εκπλήσσουν τα αποτελέσματα της. Όμως, δεν λέει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέει μέσα ότι ποτέ δεν καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. Κάνει σύγκριση Αττικής με περιφέρεια. Αν μας προκαλέσετε θα βρούμε μελέτες αντίστοιχες και επι ΣΥΡΙΖΑ. Η μελέτη παρουσιάζει τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ για τα οποία ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει και έχει δείξει βούληση να τα αντιμετωπίσει. Είστε η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη που αντιπολιτεύεστε αποκλειστικά με την πανδημία. Σας κάνει καλό; Σας κάνει κακό! Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η μετάλλαξη "Όμικρον" κάπως σας έχει χαροποιήσει ως νέα ελπίδα για να ρίξετε τον Μητσοτάκη. Σταματήστε να κάνετε αυτό που κάνετε κ. Σκουρλέτη. Η Ελλάδα αντέχει. Αντέχει και στην πανδημία».

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε «η χθεσινή δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα έφερε στην επιφάνεια κάποια δραματικά στατιστικά και την ευθύνη της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός που έκανε την επαίσχυντη δήλωση αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει. Ακούμε σήμερα από έγκριτους επιστήμονες ότι οι μετάλλαξη "Ομικρον" δεν κάνει διάκριση σε εμβολιασμένους και όχι. Υπάρχει έκτακτο σχέδιο; Σας απασχολούν αυτά;».

Κλείσιμο
Πέραν αυτης σύγκρουσης ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αν και όπως παραδέχθηκε «κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις» μιας και διατηρείται η παγκόσμια αβεβαιότητα για την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «το 2021 θα κλείσουμε με αύξηση επενδύσεων 11,7%. Η καλύτερη επίδοση από το 2006. Ο στόχος για αύξηση επενδύσεων 21,9% το 2022 εφόσον επιτευχθεί θα είναι η καλύτερη επίδοση εδώ και 27 χρόνια» ενώ υπενθύμισε πως «ο προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για το 2018 προέβλεπε αύξηση επενδύσεων 11,4% και κατέγραψε -4,3%. Έπεσαν έξω 15,5 μονάδες. Το 2019 αντί πρόβλεψης αύξησης επενδύσεων 11,9% κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο -7,5% και το δεύτερο τρίμηνο -18,8%».


Ειδήσεις σήμερα:

Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του ο μητροκτόνος των Γρεβενών!

Στην Αθήνα νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Viral ο φανταστικός διάλογος της πρώην πορνοστάρ Μία Καλίφα με τη «μελλοντική» κόρη της για θέματα... στήθους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης