Ψυχώ στα Γρεβενά: Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του ο μητροκτόνος!

Ψυχώ στα Γρεβενά: Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του ο μητροκτόνος!

Ο δράστης ήταν 32 ετών όταν σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα το 1993 -  Είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική

grevena_mitroktonos_giagia_xr
Δεν έχει προηγούμενο το φονικό που αποκαλύφθηκε στο ορεινό χωριό Κοσμάτι των μόλις 130 κατοίκων στα ακριτικά Γρεβενά, με θύμα την 85χρονη Βικτωρία Παπαστεργίου που φέρεται ότι έπνιξε ο ίδιος της ο γιος με τα χέρια του. Ο 60χρονος μητροκτόνος, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο και τη γιαγιά του, το μακρινό 1993!

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε χάρη στην οξυδέρκεια του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στα Γρεβενά, στο οποίο απευθύνθηκε ο 60χρονος την Τρίτη για να αναλάβει την κηδεία της μητέρας του, την οποία είπε πως είχε βρει νεκρή στο κρεβάτι της. Όμως, η περίεργη σπουδή που έδειξε ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταφή, κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια.

Το έγκλημα ίσως παρέμενε στο σκοτάδι, αν δεν βρισκόταν ένας αστυνομικός που θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων! Μάλιστα, είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι, η Ασφάλεια ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών και εκείνος έδωσε εντολή να γίνει νεκροτομή στην σορό της Βικτωρίας Παπαστεργίου.

Πράγματι, ο ιατροδικαστής στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης και ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς! Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε την σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν κι έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 60χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα διαταχθεί και πάλι η εξέτασή του από ψυχίατρο που θα κρίνει αν είναι σε θέση να προφυλακιστεί ή αν θα πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την πνευματική του υγεία.

Δείτε βίντεο: Έγκλημα στα Γρεβενά: Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του ο μητροκτόνος!
Έγκλημα στα Γρεβενά: Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του ο μητροκτόνος!
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Στην Αθήνα νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Viral ο φανταστικός διάλογος της πρώην πορνοστάρ Μία Καλίφα με τη «μελλοντική» κόρη της για θέματα... στήθους

Τραγωδία στην Αυστραλία: Δύο παιδιά νεκρά, πολλά σοβαρά τραυματισμένα σε δυστύχημα σε σχολική γιορτή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης