Ενεργειακή κρίση: Εφεδρείες και για νέα μέτρα κρατά η κυβέρνηση – Τι εξετάζεται

Ενεργειακή κρίση: Εφεδρείες και για νέα μέτρα κρατά η κυβέρνηση – Τι εξετάζεται

Ελπίδες για αποκλιμάκωση στο ρεύμα, αλλά εγρήγορση για αέριο και πετρέλαιο - Τι εξετάζει η κυβέρνηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Δείτε αναλυτικά

DEH_MONEY_2
Συναγερμός για την ακρίβεια έχει σημάνει στην κυβέρνηση, που εξετάζει αν απαιτείται να λάβει και επιπρόσθετα νέα μέτρα αντιμετώπισης του αυξημένου κόστους διαβίωσης και λειτουργίας, εφόσον απαιτηθεί.

Ο Νοέμβριος έκλεισε με ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της μεσοσταθμικής Τιμής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χονδρική αγορά αφού, από 64 ευρώ την μεγαβατώρα τον Ιανουάριο και 98 ευρώ τον Ιούνιο, σκαρφάλωσε στα 112 τον Αύγουστο, στα 147 τον Σεπτέμβριο (οπότε οι λογαριασμοί επιδοτήθηκαν με 9 ευρώ το μήνα από το Κράτος), στα 221 τον Οκτώβριο (και με επιδότηση 18 ευρώ) ενώ τον Νοέμβριο που η επιδότηση έφτασε στα 39 ευρώ, η μέση τιμή έκλεισε και στα 264,253 ευρώ!

Ωστόσο η μέση τιμή επηρεάζει την ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς που τιμολογούνται τον επόμενο μήνα. Και έτσι αξιολογείται εάν τα 39 ευρώ επαρκούν για τον Δεκέμβριο, αλλά και εάν πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω η κρατική επιδότηση και τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή η άνοδος της τιμής στο φυσικό αέριο «πνίγει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ανησυχίες εμπνέει ακόμα και η πορεία τιμών του «μαύρου χρυσού».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δάσκαλοι πεσμένοι στα γόνατα αρπάζουν δολάρια - Το «δυστοπικό» θέαμα που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ

«Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την πανδημία είναι ο εμβολιασμός», είπε ο Θεμιστοκλέους για τον θάνατο του Τράγκα

Στη Βόρεια Εύβοια ο Μητσοτάκης - Θα προεδρεύσει σύσκεψης φορέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης