Πλεύρης: Ψευδής η ανάρτηση Τσίπρα ότι δεν λειτουργούν οι ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Πλεύρης: Ψευδής η ανάρτηση Τσίπρα ότι δεν λειτουργούν οι ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Ο υπουργός Υγείας άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε ανάρτηση για το νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο – Σημείωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το Παπανικολάου είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα 46 - Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία ο Πλεύρης απαντά η Κουμουνδούρου

plevris_thanos
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαψεύδοντας ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υποστηρίζει ότι τα 18 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν λειτουργούν.

Με παρέμβασή του στη Βουλή υπογράμμισε πως ειναι πρωτόγνωρο το ότι ο κ. Τσίπρας άλλο νοσοκομείο επισκέφθηκε (το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη) και σε άλλο αναφέρθηκε στην ανάρτηση (στο Παπανικολάου) λέγοντας ότι επιλέγει να επισκέπτεται νοσοκομεία έπειτα από εφημερία, με τις μονάδες και το προσωπικό να είναι καταπονημένα.

«Το Ιπποκράτειο είχε 8 κλίνες ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα έχει 30 ΜΕΘ και 8 αυξημένης φροντίδας. Τις 8 που άφησε ο κ. Τσίπρας τις έκανε 38 ο κ. Μητσοτάκης. Στο Παπανικολάου το οποίο θα μπορούσε να επισκεφθεί για να μη λέει τις ανακρίβειες που του δίνουν και να έβλεπε τους ανθρώπους να νοσηλεύονται στα κρεβάτια που λέει ότι δεν λειτουργούν, εκεί επί ΣΥΡΙΖΑ είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα είναι 46. Δεν υπάρχουν 18 ΜΕΘ που ψευδέστατα λέει ότι δεν λειτουργούν» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας προκάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί το νοσοκομείο. «Ή θα κατεβάσει την ψευδή ανάρτηση ή θα πάμε μαζί στο Παπανικολάου να δει τους εννιά συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει πως ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανάρτηση ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία ο Πλεύρης

Κλείσιμο
Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη στην Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο, ψεύτη και επικίνδυνο, που όσο παραμένει στο υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αντί να παραληρεί στη Βουλή ο υπουργός του "δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους", κ. Πλεύρης, καλό θα ήταν να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του. Η κ. Γκάγκα παραδέχθηκε, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως "σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό" και πως δεν μας λείπουν οι υποδομές σε ΜΕΘ, αλλά "δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό"».

Καταλήγοντας, ζητά από τον κ. Πλεύρη «την ώρα που και πάλι δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται και κάποιοι χάνουν τις ζωές τους εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πλεύρης καλό θα ήταν να ζητήσει μια συγγνώμη παρά να κουνάει το δάχτυλο. Να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα, και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα».


Ειδήσεις σήμερα:

«Έτσι σκοτώσαμε τον υπάλληλο» περιγράφει ο συνεργός του φονιά στο μίνι μάρκετ της Τούμπας


«Η ΕΛ.ΑΣ. θα διασφαλίσει την τάξη και την ηρεμία στην επέτειο του Πολυτεχνείου» καταλήγουν Θεοδωρικάκος και πρυτάνεις ΑΕΙ


Για πάνω από πέντε χρόνια ο προπονητής τένις αποπλανούσε ανήλικες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης