Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα - Δείτε live

Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα - Δείτε live

Με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι το «τελευταίο αντίο» από τον κόσμο - Στις 14:00 η εξόδιος ακολουθία - Σκεπασμένο με τρεις σημαίες το φέρετρο - Θα πραγματοποιηθεί πομπή με τη σορό έως τη Βουλή

KHDEIA_TELIKH2
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Δείτε εικόνα μέσα από τη Μητρόπολη:



Δείτε εικόνα έξω από τη Μητρόπολη :

Δείτε LIVE: Το τελευταίο αντίο στην Φώφη Γεννηματά


Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία  της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια  στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

kideia_fwfis___3_
Κλείσιμο
fwfi_kosmos__
proskinima__8_


Κόσμος με λουλούδια στα χέρια περιμένει υπομονετικά
Δηλώσεις κόσμου για τη Φώφη Γεννηματά

Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.
proskinima-mesa__1_

Από πολύ νωρίς στη Μητρόπολη βρέθηκε αρκετός κόσμος με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Κόσμος στο παρεκκλήσι

Κόσμος ο οποίος, όπως λέει στις κάμερες, δεν την γνώριζε προσωπικά, αλλά του ήταν πολύ αγαπητή.

Εκεί βρίσκονται και άνθρωποι, σύντροφοί της από το ΠΑΣΟΚ, με πράσινα περιβραχιόνια και μάσκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διευθετήσουν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους.  

papandrou_feretro
Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου

DSC_0917
DSC_0924
Το ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη
Το ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη Αθηνών για το «τελευταίο αντίο» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του.

samaras__3_
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά 


Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

Από νωρίς βρέθηκαν εκεί βρέθηκαν και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου  και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης
Θανάσης Πλεύρης
Θανάσης Πλεύρης
kideia_fwfis____1_
Δόμνα Μιχαηλίδου και Παναγιώτης Τσακλόγλου

Στη Μητρόπολη  οι πιο στενοί της συνεργάτες, Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαππας και Νίκος Βοσδογάνης.
othonas_protopapas
Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαππας

PAVLOS_CHR
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

Σε λυγμούς ξέσπασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Ζέφη Δημαδάμα στην αγκαλιά του Παύλου Χρηστίδη. Βαθιά συγκινημένος και ο γραμματέας επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος. 


5411355

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια, θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί, στάση μπροστά από τη Βουλή.
5411170
5411164

Το κατευόδιο στην Φώφη γίνεται μέσα σε πάνδημη οδύνη και απέραντη θλίψη, μα και με καθολική αναγνώριση της σπουδαίας γυναίκας και πολιτικού, που βάδισε στον δημόσιο βίο με αξιοπρέπεια και έδωσε με παραδειγματικό τρόπο τη μάχη μέχρι το τέλος. Μίας προσωπικότητας και ενός ανθρώπου που κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων.

Φίλοι και άνθρωποι που την αγάπησαν μέσα από την παρουσία της στη δημόσια ζωή, πολιτικοί συνοδοιπόροι και αντίπαλοι, πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης αποχαιρετούν συγκινημένοι τη γενναία και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος πολιτικό, με χιλιάδες μηνύματα, τα οποία είτε καταφτάνουν από προχθές στη Χαριλάου Τρικούπη και την οικογένειά της είτε εκφράζονται από τα σόσιαλ μίντια.
proskinima-mesa__2_

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

Η σημερινή μέρα με απόφαση του πρωθυπουργού είναι μέρα εθνικού πένθους στη χώρα, ως εκ τούτου δεν θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαουδική Αραβία, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, η Πολιτεία θα τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά για το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς, δίνοντας το όνομά της στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις για τα τελευταία 24ωρα της Φώφης πριν το μοιραίο είναι συγκλονιστικές, καθώς φανερώνουν έναν άνθρωπο που αγωνιούσε για την ενότητα της παράταξής της, είχε πλήρη επίγνωση για το επερχόμενο τέλος και τηρούσε στωικά και γενναία μία στάση που παραδειγματίζει.

Το μήνυμα που έστειλε μέσω συνεργατών της ως παρακαταθήκη ήταν «διασφαλίστε τη ενότητα, συμβάλλετε για να γίνει ομαλά η αλλαγή της ηγεσίας, δουλέψτε για το κόμμα».

Και έχοντας καθαρή εικόνα για την κατάσταση που αντιμετώπιζε έδινε η ίδια κουράγιο στους συνεργάτες και τους δικούς της ανθρώπους, που έμειναν δίπλα της στο νοσοκομείο μέχρι και την τελευταία στιγμή και στους οποίους ήθελε να εμπνεύσει τη δύναμη του φεύγει κανείς όρθιος -όπως ακριβώς εκείνη επέλεξε να αναχωρήσει για το ταξίδι στην αιωνιότητα.


5411166
5411168
5411169


Στεφάνια για τη Φώφη Γεννηματά 
kideia_fwfis___2_
kideia_fwfis___12_
kideia_fwfis___11_
kideia_fwfis___7_
kideia_fwfis___8_
kideia_fwfis__2_
kideia_fwfis__3_

Δείτε βίντεο: Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα
Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα



Ειδήσεις σήμερα

Αυξάνονται κρούσματα και διασωληνώμενοι - Απειλή και λόγω γρίπης

Βροχές σήμερα σε Πελοπόννησο και Κρήτη - Με συννεφιά και κρύο η 28η Οκτωβρίου

Πώς θα λύσει η ΑΑΔΕ τον «γρίφο» με τις υπεκμισθώσεις ακίνητων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης