Χριστοδουλάκης για Γεννηματά: Δεν υπάρχουν λόγια, μας λείπει, πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη

Χριστοδουλάκης για Γεννηματά: Δεν υπάρχουν λόγια, μας λείπει, πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, φανερά συγκινημένος, μίλησε για την πρόεδρο του κόμματος που έφυγε χθες από τη ζωή

manolis_christodoulakis
Για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά μίλησε, φανερά συγκινημένος, ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια στενός της συνεργάτης.

«Μετράγαμε μέρες για να βγει από το νοσοκομείο, κανείς μας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματικότητα, γιατί εκείνη, γενναία και αξιοπρεπής, δεν παραπονέθηκε ποτέ», είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η φωνή του έσπασε από τη συγκίνηση, καθώς όπως είπε θα θυμάται πάντα την πρώτη συνάντηση, αλλά κρατάει και το τελευταίο μήνυμα της: «Χαίρομαι πολύ αγόρι μου», τού απάντησε σε προσωπικό του μήνυμα, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της. «Κι αυτό δείχνει ότι ακόμα έδινε μάχη, γιατί πίστευε στην αισιοδοξία».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf935294lj0h-sf)

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μίλησε στην ΕΡΤ με συγκινητικά λόγια για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά: «Μας λείπει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη για την προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πήρε το κόμμα στα όρια της διάλυσης, δικαιώθηκε στα πάντα, πολεμήθηκε πολύ άσχημα. Μας αφήνει παρακαταθήκη το τρίπτυχο πολιτική ενότητα, αυτονομία, και το δικό της πρόσημο – ταυτότητα σε ένα πολιτικό σχήμα πολύ δύσκολο», τόνισε ο κύριος Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε:

«Πέραν των άλλων είχε και πολιτική γεναιοδωρία. Απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους δεν ήταν ποτέ μικρή. Οχι μόνο με το βλέμμα στον πατέρα της, αλλά δίνοντας και τη δική της ταυτότητα».

«Ακόμα κι εμείς δεν είχαμε την εικόνα του τι συνέβαινε. Δεν έδινε μόνο πολιτική μάχη αλλά μάχη για τη ζωή της με τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια που δεν άφηνε τίποτα να φανεί προς τα έξω, ούτε στους ανθρώπους που ήταν δίπλα της. Ήξερε πολύ καλά να δίνει μάχες, λέγαμε ότι δεν έχει χάσει ποτέ της», συμπλήρωσε.

Ποτέ «δεν εργαλειοποίησε» την κατάσταση της υγείας της και όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ήθελε να δώσει μήνυμα προσπάθειας σε όλους, είπε στη συνέχεια.

«Μια ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στη Ρόδο, γιατί συνέχιζε τις ομιλίες της με το απόλυτα φυσικό της χαμόγελο που το μετέδιδε σε όλους», είπε επίσης ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Κλείσιμο
Οι «ανθρώπινες στιγμές» στο σπίτι της, εκεί όπου «έδειχνε» τι άνθρωπος ήταν, είναι «αυτό κρατάμε για τη συνέχεια και τους νέους αγώνες, στο δρόμο που μας άνοιξε εκείνη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη χωρίς τέλος για το θάνατο της

Βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Φώφη Γεννηματά: Παρηγορούσε τους συνεργάτες της από το νοσοκομείο - «Χάσαμε την καπετάνισσά μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης