Γεραπετρίτης: Η διαγραφή Μπογδάνου δεν δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ

Γεραπετρίτης: Η διαγραφή Μπογδάνου δεν δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα - «Ποια ήταν η αντίστοιχη αντίδρασή του στην περίπτωση του οξύτατου αντιεμβολιαστή Πολάκη;» - Πώς σχολίασε την προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ - Δείτε βίντεο

gerapetritis-5
Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, «αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα». Ερωτηθείς δε αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στη ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό. «Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε ότι η διαγραφή του κ. Μπογδάνου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ, η οποία λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η διαγραφή του δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα. «Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά. Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ces63ge5jnnd-sf)

Κλείσιμο
Στην συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξαπέλυσε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η ΝΔ και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντέδρασαν άμεσα και ριζικά στο θέμα του κ. Μπογδάνου. «Ποια ήταν η αντίστοιχη αντίδραση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση του οξύτατου αντιεμβολιαστή Πολάκη; Ποια ήταν η αντίδραση του σε φαινόμενα όπως αυτά του κ. Φίλη που χαρακτήρισε τους αστυνομικούς μπάτσους;», ανέφερε.

Για την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές προκλήσεις, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι είμαστε γενικότερα σε ταραγμένα γεωπολιτικά νερά. «Βλέπετε πως αναπτύσσονται οι συμμαχίες και πώς διαρρηγνύονται διπλωματικές συμμαχίες, οι οποίες είναι παραδοσιακά ισχυρές. Υπάρχει μια σχετική ρευστότητα από την ανάπτυξη νέων δογμάτων και μέσα στην Ε.Ε και υπάρχει και επιθετική ρητορική από την Τουρκία, η οποία αναπτύσσεται και σε ένταση στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση», υπογράμμισε.

Σχετικά με την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στην οποία επισήμανε ότι η χώρα μας δεν έχει δικαιώματα στα νησιά, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι τα επιχειρήματα των γειτόνων δεν είναι κάτι παραπάνω από μια αντίδραση, επειδή η Ελλάδα ισχυροποιείται στο διεθνές προσκήνιο. «Όλα αυτά δε θα μείνουν αναπάντητα. Θα υπάρχει πολύ έντονη αντίδραση. Όποιος έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος του, είναι ο ισχυρός παίκτης», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τα πολλαπλά μηνύματα από την «κόκκινη κάρτα» στον Μπογδάνο

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

Άνευ προηγουμένου επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα χάνει την κυριαρχία σε νησιά που έχει στρατό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης