Κορωνοϊός - Παπαθανάσης: Δεν θα κλείσει η οικονομία - Παρεμβάσεις όπου υπάρχει αυξημένη θετικότητα

Κορωνοϊός - Παπαθανάσης: Δεν θα κλείσει η οικονομία - Παρεμβάσεις όπου υπάρχει αυξημένη θετικότητα

«Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ασθενών που χρειάζονται τις ΜΕΘ και δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τις στερούνται επειδή κάποιοι δεν θέλουν το εμβόλιο» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στις διασωληνώσεις - Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

papathanasis
«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα κλείσει η οικονομία. Παρεμβάσεις σε σημεία που υπάρχει αυξημένη θετικότητα, γίνονται και θα γίνονται», τόνισε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι το 95% εκείνων που βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. «Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή Ελληνίδα που να αμφισβητεί ότι εάν εμβολιαστεί, οι πιθανότητες να πάει στη ΜΕΘ είναι μικρότερη;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «όλη η κοινωνία δεν είναι μόνο COVID, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ασθενών που χρειάζονται τις ΜΕΘ και δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τις στερούνται επειδή κάποιοι δεν θέλουν το εμβόλιο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdt88dspefoh-se)


«Οι ΜΕΘ μπορεί να τριπλασιάστηκαν, αλλά παραμένουν πεπερασμένες σε αριθμό. Το μήνυμα είναι σαφές πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε», είπε.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και στις ανακλήσεις αδειών, είπε πως το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η επικινδυνότητα που μεταφέρει ένας μη εμβολιασμένος μέσα σε έναν χώρο υγείας» τόνισε.

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης είπε το ποσό των 41 δισ. ευρώ που υπερβαίνει το 13 με 14% του ΑΕΠ της χώρας, δόθηκε για να στηριχτεί η πραγματική οικονομία και κανείς δεν θα αφεθεί μόνος του. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι πάμε καλά.

Ειδήσεις σήμερα

Στην ουρά για τα αναδρομικά: Ποιοι θα τα πάρουν τώρα και ποιοι το Φθινόπωρο

Φονικές πλημμύρες στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 17 αγνοούμενοι - Δείτε βίντεο

Τρομάζουν οι αριθμοί: Υπό πίεση το ΕΣΥ - Σχέδιο ενίσχυσης του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης