Γεννηματά: Το αύριο μετά την πανδημία πρέπει να είναι βιώσιμο αλλά και δίκαιο

Γεννηματά: Το αύριο μετά την πανδημία πρέπει να είναι βιώσιμο αλλά και δίκαιο

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά- Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παναγίτσα Μασταμπά, για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από τον θάνατο του Α. Παπανδρέου.

203259244_4406298152748920_8024338534309901439_n

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Σε εκδήλωση για την Πράσινη Ανάπτυξη – Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, η κυρία Γεννηματά, μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία των εμβολιασμών. Επισήμανε ότι είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιο'υ αλλά και των μεταλλάξεων του. Άσκησε παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας,  ότι είμαστε ακόμη πίσω στον μαζικό εμβολιασμό. «Ο φόβος και οι αναστολές που δημιουργήθηκαν στους πολίτες, ιδιαίτερα με τους χειρισμούς με το εμβόλιο Astra Zeneca, πρέπει να ξεπεραστούν με: εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς σε στοχευμένα κοινά και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους νέους. Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές ομάδες εργαζομένων. Κίνητρα για τους εμβολιασμένους και βέβαια συστηματικούς ελέγχους. Όχι άλλα λάθη, η Κυβέρνηση να κάνει σωστά τη δουλειά της και όχι να απειλούν οι αρμόδιοι με τοπικά lock down, είναι καταστροφικό».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι ο κόσμος αλλάζει, «αναζητά νέες απαντήσεις απέναντι στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές της λιτότητας, της υποβάθμισης του δημόσιου τομέα, της αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους». Επιπλέον, τόνισε πως, «στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έρχονται πια στο προσκήνιο νέες τολμηρές πολιτικές. Η αναγκαιότητα για ένα νέο μοντέλο Βιώσιμης Ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, οδηγεί στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σημαντικό ρόλο, όπως εξήγησε, διαδραματίζουν οι δημόσιες επενδύσεις, οι ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη εργασία, η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η στήριξη του εισοδήματος των εργαζόμενων και η αύξηση του κατώτερου μισθού, η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και των πολυεθνικών. Όπως είπε, «αυτές είναι οι απαντήσεις σήμερα και είναι οι απαντήσεις της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι οι δικές μας προτάσεις, οι δικές μας πραγματικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την διπλή κρίση, την υγειονομική και την οικονομική που αντιμετωπίζουμε».

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά:





Σημειώνεται πως την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παναγίτσα Μασταμπά, για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Την κυρία Γεννηματά συνοδεύουν, ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφεία της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας και ο γραμματέας της νεολαίας του κόμματος, Γιώργος Τσούμας.


Ειδήσεις σήμερα

Τρομάζει η ταχύτητα της μετάλλαξης Δ - «Απειλή» για τη νέα σχολική χρονιά

Αιματηρές επιθέσεις στο Μαλί: Νεκροί έξι στρατιώτες - Τραυματίστηκαν 15 κυανόκρανοι του ΟΗΕ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι «παρέες» του δολοφόνου της Καρολάιν στη φυλακή - Η πρώτη φωτογραφία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης