Μεταναστευτικό - ΥΠΕΞ: «Πλήρης στήριξη στην Ισπανία» για την κατάσταση στη Θέουτα

Μεταναστευτικό - ΥΠΕΞ: «Πλήρης στήριξη στην Ισπανία» για την κατάσταση στη Θέουτα

Χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη από το σύνολο της ΕΕ στα κράτη μέλη που  βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών - Επικοινωνία Δένδια με την Ισπανία ομόλογό του για το θέμα

dendias_gonzalez
Την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της προς την Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μαζικές αφίξεις μεταναστών προερχόμενων από τρίτες χώρες, εκφράζει η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η Ελληνική πλευρά, τα εξωτερικά σύνορα των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι Ευρωπαϊκά σύνορα», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού δεν είναι πρόκληση μόνο για τις χώρες πρώτης γραμμής. Αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε την ΕΕ να προσφέρει τη στήριξη της στην Ισπανία για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το Σύμφωνο για το 'Ασυλο και τη Μετανάστευση, στη βάση μιας ισόρροπης αντιμετώπισης της ευθύνης των Κρατών-Μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της έμπρακτης αλληλεγγύης που θα πρέπει να επιδεικνύουν τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη.

«Τέλος, υπογραμμίζεται για μια ακόμα φορά ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν θα πρέπει να τυγχάνει εργαλειοποίησης με στόχο την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση.



Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονσάλες Λάια με τις περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρεις γυναίκες απειλούν να στείλουν φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη: Οι καταθέσεις που σοκάρουν

Κουρέματα μισθωμάτων: Δεν πληρώνουν ενοίκιο Μαΐου μέχρι να βγουν οι ΚΑΔ

Μπάιντεν-Ερντογάν: Η ανάφλεξη στο Μεσανατολικό βαθαίνει το χάσμα που τους χωρίζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης