Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής (ΘΕΜΑ 104,6): «Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα χαράς και δικαίωσης»

Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής (ΘΕΜΑ 104,6): «Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα χαράς και δικαίωσης»

«Έπρεπε να καταρριφθεί η διεθνής υποκρισία που αντιμετωπίζαμε όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε η Χριψιμέ Χαρουτουνιάν

armenian
«Μέρα χαράς και δικαίωσης μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αγώνα και πιέσεων» χαρακτήρισε τη χθεσινή η Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν μέσω της οποίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, όλες οι αρμενικές Εθνικές Επιτροπές και οι αρμενικές Κοινότητες έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο» τόνισε η κ. Χαρουτουνιάν και πρόσθεσε: «Ήταν ένας συνεχής αγώνας για να υπάρξει η σωστή ενημέρωση γιατί είχαμε και έχουμε απέναντί μας την Τουρκία που διαθέτει πάρα πολλά μέσα για να παραπληροφορεί και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα. Έπρεπε να καταρριφθεί η διεθνής υποκρισία που αντιμετωπίζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Με όλες τις αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς έχει αποδειχθεί ότι η ανθρωπότητα θέλει να βλέπει το δίκαιο, θέλει να συντάσσεται στην πλευρά του αγωνιζόμενου για το δίκαιό του. Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν ήταν μια κίνηση που δείχνει στον πολιτισμένο κόσμο πως πρέπει να πορευτεί, δεν γίνεται να εθελοτυφλεί πλέον».

«Για την Τουρκία, είναι ένα θέμα που τους θέτει προ των ευθυνών τους» ανέφερε περαιτέρω η κ. Χαρουτουνιάν και συμπλήρωσε: «Ζητάμε να καταδικαστεί το έγκλημα που έπραξαν πριν από 106 χρόνια. Η τουρκική κοινωνία δεν έχει προετοιμαστεί να ακούσει την αλήθεια αυτή όταν υπάρχει μία κρατική μεθοδική, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας. Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα στην εκπαίδευση της κοινωνίας ώστε να μπορέσει να ακούσει την πραγματικότητα. Υπάρχουν πάρα πολλές φωνές μέσα στην Τουρκία που ζητούν να υπάρξει η σωστή στάση πάνω στο θέμα αυτό. Ελπίζω ότι θα έχουν την ωριμότητα να το δουν σύντομα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Δραματική προειδοποίηση από Παυλάκη: Θα πληρώσουμε το άνοιγμα της κοινωνίας με χιλιάδες θανάτους

Κεραμέως: Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν στα ΓΕΛ οι Πανελλαδικές, στις 15 στα ΕΠΑΛ - Τι θα γίνει με όσους ασθενήσουν

Πώς ένας «δεσμός αίματος» με μια Ελληνίδα χάρισε ζωή σε έναν 25χρονο Ιταλό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης