ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται με την υιοθέτηση της πρότασης Μητσοτάκη για «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό»

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται με την υιοθέτηση της πρότασης Μητσοτάκη για «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό»

«Αν η εξέλιξη ήταν αρνητική οι καταγγελίες της Κουμουνδούρου θα διαδέχονταν η μία την άλλη - Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» αναφέρει η Πειραιώς

peiraios_nd
Στην αντεπίθεση πέρασε απόψε η Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και την επικείμενη υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ΕΕ. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν κρύβει την ενόχλησή του για την υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό», ενώ την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια για την υλοποίηση της πρότασης, το κόμμα της αξιωματικής ανιτπολίτευσης ως συνήθως ενοχλείται.

Αναλυτικά η ΝΔ σημειώνει:

«Ο συνήθως μετρημένος στα λόγια του κ. Ξανθός, στη σημερινή ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε διάφορα ασυνάρτητα, δεν κρύβει την ενόχλησή του για την υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό. Tη στιγμή που γινόταν επίμονη προσπάθεια για την υλοποίηση της πρότασης, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας». Σήμερα που έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, με σημαντικά οφέλη για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται ξανά. Αν η εξέλιξη ήταν αρνητική οι καταγγελίες της Κουμουνδούρου θα διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Νωρτίτερα, ο Ανδρέας Ξανθός σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN ανέφερε ότι «Τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και η εικόνα από το ΕΣΥ πιστοποιούν ότι όχι μόνο έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας στην κοινότητα, όχι απλώς τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο» και η κατάσταση είναι τραγική, αλλά ότι πλέον έχει αποδιοργανωθεί πλήρως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνοντας χωρίς κρεβάτι Εντατικής δεκάδες διασωληνωμένους και χωρίς φροντίδα χιλιάδες ασθενείς με άλλα χρόνια και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα».

Ακολούθως έστρεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Τη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας και την ώρα που ο ίδιος κάνει ύστατη έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για συστράτευση στη μάχη που δίνει το ΕΣΥ και απειλεί με επίταξη τους γιατρούς, ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αλλού! Προαναγγέλλει στο CNN άνοιγμα της αγοράς, 'έξυπνες στρατηγικές' και 'πράσινα' πιστοποιητικά εμβολιασμού! Αν αυτό είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση τότε, με την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, οι λέξεις έχουν χάσει τελείως το νόημα τους».

Ειδήσεις σήμερα 

Κικίλιας: Επίταξη γιατρών αν δεν ενισχύσουν εθελοντικά το ΕΣΥ 

Κορωνοϊός: Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους 

Θανάσης Ευθυμιάδης: Ποζάρει ξαπλωμένος στο χωράφι και μιλάει για τον «δυνατό θεραπευτή» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης