Πελώνη για καταγγελίες του metoo: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει συνολικές πρωτοβουλίες

Πελώνη για καταγγελίες του metoo: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει συνολικές πρωτοβουλίες

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη στη Βουλή - «Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη», είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αν και χαρακτήρισε ατυχή τον επικοινωνιακό  χειρισμό από το υπουργείο Πολιτισμού

γφσδγ
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε
.
Και πρόσθεσε «Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο ‘Σπάσε τη σιωπή' που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».

Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ' όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από την Aναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Κλείσιμο
Όπως είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη

Αναφερόμενη στη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπός είπε ότι: «Ήταν μια ατυχής έκφραση. Αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη».

Για το αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψή Μενδώνη ότι εξαπατήθηκε και αν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε:  «Μια ατυχής έκφραση δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη, είναι μια καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού».

Σκέρτσος: Μετά τη συνέντευξη θύματος ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση Λιγνάδη

Για ταχύτατη αντίδραση της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,
Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Οφείλουμε να σιωπήσουμε και να την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της», είπε ο κ. Σκέρτσος το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3. Όπως τόνισε, έγινε μια λανθασμένη επιλογή από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

«Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση»,
ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια επίθεσης της αντιπολίτευσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

Ειδήσεις σήμερα:


Γερμανία: Από τον Απρίλιο οι εμβολιασμοί στα ιατρεία - Θα μπορούν να εμβολιάζονται 5 εκατ. πολίτες την εβδομάδα

Η υπόθεση Λιγνάδη «άναψε τα αίματα» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Στο ΣΕΗ σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης -Τουλάχιστον 5 οι καταγγελίες εις βάρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης