Κικίλιας: Δημόσιο «ευχαριστώ» στο Ίδρυμα Λάτση για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Κικίλιας: Δημόσιο «ευχαριστώ» στο Ίδρυμα Λάτση για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση και την κυρία Μαριάννα Λάτση για τις δωρεές στο «Γ. Γεννηματάς» και το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης

kikilias_vouli
Τις ευχαριστίες του προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση και την κυρία Μαριάννα Λάτση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» και της κυρίας Λάτση στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο κ.Κικίλιας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι είπαν ότι μέσα στην πανδημία το μόνο που κάνει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση είναι να ασχολούνται με τις ΜΕΘ. Πράγματι, φτιάξαμε διπλάσιες ΜΕΘ, τις εξοπλίσαμε, τις ενισχύουμε και έρχονται να εγκαινιαστούν και άλλες.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δηλώσω ότι είμαστε ευγνώμονες ως ελληνική κοινωνία στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, για τη δωρεά του, των νέων ΤΕΠ 1.192 τ.μ. του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ενός εμβληματικού Νοσοκομείου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

»Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του, που είναι κομβικά στην εφημερία όλου του Λεκανοπεδίου, θα αναβαθμιστούν και θα γίνουν τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα μηχανήματα και τις κτιριακές υποδομές, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Και χαίρομαι που αυτό προχωράει επί της διακυβέρνησής μας.

»Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Λάτση για την ευγενή δωρεά, που είναι κομβική για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», εμβαδού 564 τ.μ.. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Μια αντίστοιχη Μονάδα υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια σε ειδικό παράρτημα στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που έχουν ογκολογικά προβλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να λάβουν τις ανάλογες θεραπείες σε πολύ υψηλού επιπέδου Μονάδες Υγείας», είπε ο υπουργός Υγείας.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι τέτοιες υποδομές πρέπει να έχει και η Βόρεια Ελλάδα «και χαίρομαι πάρα πολύ που με την ευγενή δωρεά της κυρίας Λάτση δίνεται αυτή η δυνατότητα, να έχουμε την ανάλογη Μονάδα Νοσηλείας και στη Βόρεια Ελλάδα, για τους χιλιάδες συμπολίτες που την έχουν ανάγκη».

Ο κ.Κικίλιας κατέληξε: «Νομίζω ότι μπορεί η καθημερινότητα και η επικαιρότητα να είναι άλλη, αλλά πρέπει να τονιστεί και να επαναληφθεί ότι από κοινού όλη η ελληνική κοινωνία, οι έχοντες και οι μη έχοντες, αυτοί οι οποίοι θέλουν και μπορούν να ευεργετήσουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι επωφελούνται του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κυρίως οι άνθρωποι που δεν έχουν ή δεν μπορούν, βλέπουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα και εν μέσω πανδημίας.

Βλέπουν να ενισχύονται οι δομές μας, να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, να υπερπολλαπλασιάζονται οι προσλήψεις στην υγεία.

Βλέπουν ότι η ελληνική Πολιτεία οριζοντίως και στο σύνολό της, σέβεται τον Έλληνα ασθενή, σέβεται τους συμπολίτες μας και προσπαθεί επιτυχημένα να ενισχύσει, να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει το Ε.Σ.Υ.».

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο στο TikTok καταγράφει τις τελευταίες στιγμές 16χρονης πριν δολοφονηθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου

«Ξεκάθαρη και στιβαρή» να είναι η έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα, ζητούν οι ΗΠΑ

Για πόσο θυμάται το... σώμα μας τον κορωνοϊό;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης