LIVE

Κορωνοϊός

Κικίλιας σε αντιπολίτευση για συλλαλητήρια: Η Αττική έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά, δείξτε υπευθυνότητα

5209574__1_

Κόντρα στη Βουλή ενόψει του φοιτητικού συλλαλητηρίου - «Να μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν με πρόσχημα την πανδημία», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης - «Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα», απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

Έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στο ζήτημα των συλλαλητηρίων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική έχει επιβαρυνθεί.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις των φοιτητών «με πρόσχημα την πανδημία», υπογράμμισε: «Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο Αττικής. Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς. Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Επίσης, σε άλλο σημείο ο κ. Κικίλιας επανέλαβε «λόγω της σημερινής κατάστασης με τα συλλαλητήρια και για το επόμενο διάστημα ζητώ σοβαρότητα και εγκράτεια, αλληλεγγύη και αίσθηση ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Η κοινωνία είναι μαζί μας γιατί κατανοεί ότι το σημαντικότερο είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές» για να επισημάνει: «Η Ελληνική κοινωνία σέβεται την προσπάθεια της υγειονομικής κοινότητας, της οργανωμένης πολιτείας και της κυβέρνησης και συμβάλλει. Ορισμένοι βορειοευρωπαίοι φίλοι, μας έλεγαν απείθαρχους, αλλά ο κακός χαμός γίνεται σε άλλες χώρες. Βλέπετε τις ταραχές. Εδώ πορευόμαστε μαζί με τους συμπολίτες μας».

Κλίμα έντασης από τον ΣΥΡΙΖΑ για το φοιτητικό συλλαλητήριο

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στήσει κλίμα έντασης ενόψει του φοιτητικού συλλαλητηρίου για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την απόφαση της ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Να μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν με πρόσχημα την πανδημία. Αν συμβεί οτιδήποτε την ευθύνη θα την έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση».

«Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα συλλαλητήριο φοιτητικό ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μια αντισυνταγματική πρακτική» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «Είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, ότι υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό».


Από την άλλη πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αντέδρασε λέγοντας «ο κ. Σκουρλέτης είπε για μια ακόμα φορά ψέματα. Υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και σε απόλυτα δικαιώματα. Οι συμπολίτες μας για να κινηθούν πρέπει να στείλουν sms. Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα» ενώ υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως «οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος».

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σημειώνοντας ότι οι διαξιφισμοί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «θλιβεροί» τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται προ των πυλών ενός τρίτου lockdown.

Παράλληλα από το ΚΚΕ ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης ανέφερε: «Μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι σήμερα στην Αθήνα και σε όλη Ελλάδα βάζουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω covid καταδικάζοντας το σύνολο της αντεκπαιδευτικής πολιτικής ζητώντας να αποσυρθεί το νέο ν/σ του Υπ Παιδείας. Δίνουν απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης που είναι το μόνιμο συστατικό της πολιτικής της για να προωθήσει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της να κάνει ότι θέλει. Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός μας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, δεν θα κάνουν πίσω»

Φαρμακευτικές θεραπείες, τεστ και θάνατοι

Πέραν αυτών ο υπουργός Υγείας είχε αντιπαράθεση και με τον κ. Παύλο Πολάκη ο οποίος επανέφερε το ζήτημα των μαζικών τεστ και των φαρμακευτικών σχημάτων κατά της COVID-19 υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Αναφορικά με τις φαρμακευτικές θεραπείες ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να προμηθευτεί κάθε εγκεκριμένο φάρμακο που αποδεδειγμένα συμβάλει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο ίδιος δε, υπενθύμισε ότι κατά το πρώτο κύμα η κυβέρνηση έσπευσε να παραγγείλει 5 τόνους της τότε «αποτελεσματικής» χλωροκίνης, η οποία όμως αποδείχθηκε αναποτελεσματική.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται 35 χιλ. τεστ και πρόσθεσε «μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό έκανε η Τσεχία. Μια φορά γιατί μετά το σύστημα κατέρρευσε. Στην Μεγάλη Βρετανία έκαναν 100 χιλ τεστ σε μια ημέρα και μετά κατέρρευσαν και για 2 εβδομάδες δεν έκαναν κανένα τεστ».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης σημείωσε πως: «Έχουμε χώρες με επιθετική πολιτική ιχνηλάτησης με μαζικά τεστ οι οποίες φαίνεται να έχουν ξεμπερδέψει. Εσείς ποντάρατε στο εμβόλιο. Όμως οι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα. Θέλω επιθετική πολιτική ιχνηλάτησης. Σας έλεγα από τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο ότι έχουν βγει πλέον μια σειρά θεραπειών. Σας έλεγα για αντισώματα. Στις 13.12.20 είπα ότι με το να χορηγούμε θεραπεία αντισωμάτων μειώνουμε την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά κατά 70%».


Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο στο TikTok καταγράφει τις τελευταίες στιγμές 16χρονης πριν δολοφονηθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου

«Ξεκάθαρη και στιβαρή» να είναι η έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα, ζητούν οι ΗΠΑ

Για πόσο θυμάται το... σώμα μας τον κορωνοϊό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Μιλάνε οι φιλοκαπιταλιστές...

Για "υπευθυνότητα". Αυτοί που έχουν αφήσει γιατρούς, νοσοκομους, υγειονομικό προσωπικό στο έλεος της τύχης τους εν μέσω πανδημίας. Που δεν ενισχύουν το ΕΣΥ με προσωπικό και μηχανήματα. Που δεν επιτάσσουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Που δεν εξασφαλίζουν εμβόλια από παντού αλλά προωθούν όσες εταιρείες είναι μέτοχοι οι ίδιοι ή τα ολιγαρχικα αφεντικά τους. Που έχουν συγκοινωνίες με ανθρώπους στιβαγμένους σαν σαρδέλες. Που προλαμβάνουν κι άλλους μπάτσους αντί για γιατρούς. Που ξοδεύουν δις για να πάρουν αεροπλάνα και εξοπλισμούς που θα μας προστατέψουν από ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ "συμμάχους". Οι άνθρωποι είναι ανισόρροποι. Η υποκρισία των δεξιών, κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ παρέα, που θεωρεί αυτό το καπιταλιστικό κράτος ως βάση φιλολαϊκών αλλαγών, ενώ όσο κυβέρνησε έκανε τις ίδιες παραχωρήσεις στους καπιταλιστές που τον διαφήμισαν στα ΜΜΕ τους και φόρτωσε επιπλέον βάρη στον λαό και την Εργατική Τάξη, είναι αδιανόητη. Νομίζουν ότι απευθύνονται στους διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, μπατίρηδες γυμνοσάλιαγκες οπαδούς τους. Πες τα σε καμία συγκέντρωση της ΝΔ και ΟΝΝΕΔ αυτά κε υπουργέ και άσε τα κουνηματα των δαχτύλων προς αυτούς τους οποίους οι πολιτικές υποστήριξης των ολιγαρχών τους τσακίζουν. Άσε την υποκρισία. Με πρόσχημα και τον ιό αφανιζετε οικονομικά ανθρώπους και απελευθερώνετε κομμάτια της αγοράς για επενδύσεις από τα αφεντικά σας, τα οποία βλέπουν τα κεφάλαια τους που είτε κλέψανε νομότυπα, είτε νόμιμα μέσω της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας, να λιμνάζουν σε Ελβετίες, off-shore ή στο Γουαϊόμινγκ, Νεβάδα κλπ. Μια ζωή προκλητικοί, αλαζόνες και υποκριτές, όπως κάθε γνήσιο Αστικό τέκνο...

ego

είσαι μεγάλος αετός εσύ!!! Χαραμίζεσαι στο υπόγειο τις Κουμουνδούρου. Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού και βάλε πρέπει να σε κάνουν...

Αντε ρε

Ρε ηλίθιε Σκουρλέτη οι φοιτητές δεν είναι οι 100 που χαλάνε τον κόσμο και τους καθοδηγείτε.

Εκτός νόμου όλα τα αριστερά κόμματα

Άμεσα και ακαριαία. Τέλος τα ψέμματα.

Υποκριτές!

Ουρές και συνωστισμός στην Ερμού για shopping αλλά οι διαδηλώσεις είναι για σας το πρόβλημα! Μας θέλετε φιμωμένους γενικώς ώστε να νομοθετείτε εναντίον μας και να περνάτε άνετα τα αντιλαϊκά σας μέτρα. Ο άλλος ο ανεκδιήγητος που τον κάναν και υπουργό, ζητάει με θράσσος να "σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών"! Ναι είδαμε πως την σέβεται και την προασπίζεται η κυβερνησάρα: με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και με ΜΑΤ! Ο υιός Πλεύρη αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι "οι συμπολίτες μας για να κινηθούν πρέπει να στείλουν sms". Ρε γελάνε τα sms μαζί και η πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού!

Ilias

Κακως που τους μιλάς με τόση ευγένεια !!!!!!!!! Ανέδειξε το σταλινικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ !!! Έτσι απλά !!!!

μα καλά,

το κάνουν επίτηδες, για να βγούν στα κανάλια μετά οι πάσης φύσεως αριστεροί και να λένε πόσο απέτυχε η κυβέρνηση στον έλεγχο της πανδημίας. Οι Τσιπράδες και οι Κουτσούμπηδες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί φταίνε για όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

Eva

Οι διαξιφισμοι ειναι οντως θλιβεροι. Και εχετε αφησει απροστατευτη μια μεριδα ατομων για τα οποια δεν εχετε κανει κανενα σχεδιασμο και δεν υπαρχει καμμια επισημη ενημερωση. Τους ανικανους να μετακινηθουν υπερηλικες. Εξαιρειται ο ΙΣΑ και η περιφερεια Αττικης προς τιμη τους. Δεν οργανωνει ομως, ουτε ο ΙΣΑ, ουτε ο περιφερειαρχης τους εμβολισμους. Μπορει να απαντησει καποιος τι θα γινει με τους εμβολιασμους υπερηλικων που αδυνατουν να ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ??????

Μπασκετμπολίστα

Πρώτα κλείσε ότι προκαλεί συνωστισμό (πολυκαταστήματα, ΜΜΜ κλπ) και να μην βλέπουμε τις εικόνες ντροπής στην τηλεόραση και στο ίντερνετ (και να μην πεθαίνουν εκατοντάδες πολίτες). Αλλά δεν τολμάς να χαλάσεις την ζαχαρένια του αντιπροέδρου σου, μπορείς;

Montazieros

To 70% της πολιτικής των αριστερών κομμάτων και του Σύριζα είναι πορείες και διαδηλώσεις. Τι τους ζητάτε τώρα κ. Κικίλια? Να αυτοαναιρεθούν? Να δείξουν υπευθυνότητα ποιοι? Αυτοί που βάζουν μια σημαία σε ένα ρόπαλο και περπατούν με το βήμα της "χήνας" αναζητώντας την δημοκρατία στο πεζοδρόμιο? Δεν το βλέπω εύκολο.

Το γνωστό κόλπο της αριστεράς για να ρίχνει κυβερνήσεις

Προκαλεί αναταραχές στα σχολεία και τα πανεπιστήμια , που με τη σειρά τους πιέζουν τις οικογένειες , άρα την κοινωνία και δημιουργούν στον πολίτη την αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο ! Ελπίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο χαζός , ώστε να γλυστρήσει στη μπανανόφλουδα της αριστεράς ! Και τα μωρά κατάλαβαν το κόλπο !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης