LIVE

Κορωνοϊός

Λοβέρδος: To Κίνημα Αλλαγής κινδυνεύει να γίνει Ποτάμι - Γεννηματά: Δεν τον «έφαγα», τους αξιοποιώ όλους

dfsd

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τονίζει την ανάγκη να υπερδιπλασιάσει το κόμμα τις δυνάμεις του - Τι λέει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για τις διεργασίες στο κόμμα

Συνεχίζεται η συζήτηση για την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα στο κόμμα.  

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Θέμα 104,6 για την καθαίρεσή του, είπε ότι πριν την ανακοίνωση αντικατάστασης του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είχε προηγηθεί συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, διάρκειας ενός λεπτού. «Της είπα ότι αν αυτό πιστεύει, αν κάνει καλό στο κόμμα και στην ίδια, προχωράμε. Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και μετά εγώ πήγα στη δουλειά μου», υπογράμμισε.

«Ποτέ δεν λειτουργώ με μικρότητα, δεν έφαγα κανέναν Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη μας», απάντησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1. 

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για το κόμμα είπε ότι «αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ». Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε την αναγκαιότητα να υπερδιπλασιάσει το Κίνημα Αλλαγής τις δυνάμεις του. «Διαφορετικά», όπως είπε «θα έχει την του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο του πού θα πάει», τονίζοντας ότι «εγώ αυτό το απορρίπτω».

«Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για να έχουμε μάχιμο κόμμα», τόνισε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι το 2019, παρότι το κόμμα του κράτησε δυνάμεις, «δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε». «Το 8% μπορεί να γίνει εφαλτήριο και να επαναληφθούν οι συσχετισμοί, μοιραία τότε, όμως, η κατάληξη αυτού του χώρου δεν θα είναι καλή», ανέφερε. Ο ίδιος πάντως, υπερασπίστηκε την αυτόνομη πορεία του κόμματος διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. «H Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ο υπαρξιακός και θέλουν μας καταπιούν», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «είμαι πολιτικά δραστήριος, είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως η ώρα για την υποψηφιότητα δεν είναι τώρα». Άφησε ωστόσο και μια αιχμή για συναδέλφους του ότι ίσως σχολιάζουν το πούυ στέκεται ο ίδιος, λέγοντας «ότι δεν το λένε δημόσια, αλλά αυτοί που το λένε κρυφά δεν έχουν εικόνα πολιτικής. Αν είχαν θα ήξεραν ότι ένας πολιτικός όταν ασκεί εξουσία από τα έργα του ως υπουργός προκύπτει και το πού τοποθετείται στην πολιτική γεωγραφία».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του έτους σημείωσε ότι «το '21 είναι χρονιά εμβολιασμού», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την έως τώρα διαχείριση των εμβολίων. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος ειναι 8000 εμβόλια την ημέρα, άρα όλη τη χρονιά θα έχουμε εμβολιασμούς», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περιμένει να στηθούν κάλπες φέτος.
Γεννηματά: Δεν «έφαγα» τον Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη μας

«Ποτέ δεν λειτουργώ με μικρότητα, δεν έφαγα κανέναν Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη μας», απάντησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στη συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 για την απόφαση της να καθαιρέσει από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός, «είχε αυτή τη θέση για πεντέμισι έτη» ενώ εκτιμά ότι οι νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αντιπολιτευτικές τους θέσεις. Όπως είπε, άλλωστε, στις θέσεις αυτές γίνονται «rotations» και η δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι δυναμική με αξιόλογα στελέχη. Ενώ με ελαφριά δόση χιούμορ, σχολίασε ότι «και ο Μητσοτάκης και Τσίπρας τα ίδια έκαναν αλλά δεν είδα τόσες αντιδράσεις».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ipgldykunl-sf)

Απαντώντας για τα εσωτερικά του κόμματος και τις διαδικασίες που αναμένονται, η κ . Γεννηματά τόνισε ότι είναι σε ύστερο χρόνο λέγοντας ότι είναι παράλογο να συζητιέται από τώρα κάτι που θα γίνει του χρόνου. «Είναι κατώτερο των περιστάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος προκαλούν το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, λέγοντας με αιχμή ότι οι αντιπολιτευτικές θέσεις τους δεν παίζουν τόσο έντονα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φτύνουμε αίμα για να αναδειχθούν οι προτάσεις μας». Το απέδωσε μάλιστα, σε κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους που μιλούν με Μαξίμου, που «τους πονάει», όπως είπε χαρακτηριστικά η κριτική του Κινήματος Αλλαγής.

Απέρριψε το ενδεχόμενο στελέχη του κόμματος να κοιτάζουν είτε προς τη Νέα Δημοκρατία είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο». Σε ένα δημοκρατικό κόμμα όμως, τόνισε, υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «δεν είναι καθηλωμένο το Κίνημα Αλλαγής», προσθέτοντας ότι από τις εκλογές έως τώρα δεν έχει μειώσει τα ποσοστά του αντιθέτως έχουν μια ανοδική πορεία. Παρότι, όπως παραδέχθηκε δεν έχει γίνει το «άλμα» που θα επιθυμούσαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ipl13k3b6x-sf)

Η κυρία Γεννηματά, παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον εμβολιασμό αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως δεν έχει σχέδιο οργανωτικό για τον εμβολιασμό. Ζήτησε παράλληλα, να γίνει ένα ασφαλές άνοιγμα επαναλαμβάνοντας την πρόταση του κόμματος της για τη σωστή επανεκκίνηση της αγοράς. Μαζικα τεστ, στεγανοποίηση των περιοχών που δεν έχουν κρούσματα και να απελευθερώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή. Ενώ, ζήτησε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και πρόσβαση σε όλους τους επιστημονικούς φορείς στα επιδημικά στοιχεία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ipddldqdch-sf)

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανεπιστήμια: Αλλαγές-τομή στις βάσεις - Τέλος στην είσοδο με βαθμολογίες «3» και «4» και στους... αιώνιους φοιτητές

Κακοκαιρία Λέανδρος: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Αττική - Πού χιονίζει τώρα (βίντεο + φωτό)

Ακάρ: Θα ήταν «πολύ προβληματικό» να υπαναχωρήσουμε στο ζήτημα των S-400
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Βασίλης π

Με αυτή την αντιπολίτευση ο κουλης παίζει χωρίς αντίπαλο.. Είμαστε άτυχοι θα τον φάμε στην μάπα για 2 τετραετίες ακόμη τον γκαντέμη

Γιώργος

Υπάρχει και ο ΓΑΠ σε αναμονή, αυτόν να βάλετε για αρχηγό, σε ένα τρίμηνο θα σας κάνει αμέσως 18% ( 10% Σύριζα+8% Κιναλ) , θα γίνει ο Γωγάκης υπαρχηγός στο ενιαίο κόμμα της κεντροαριστεράς, με αρχηγό τον Τσίπρα. Αν θέλετε πάρτε και τον Βαρουφάκη για να πάτε στο 20%.

Τι

Νά πάρουν ένα αμυντικό χαφ καί ένα σέντερ φορ.

Πίνδαρος

Εκλογή νέου ηγέτη του ΚΙΝΑΛ πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές . Μεγάλο λάθος να γίνει πριν.

AJHON

Σε ότι αφορά το Λοβέρδο σύμφωνα με το τελευταίο εκβάν που θα ακολουθήσει θα κριθούν τα πάντα. Οσοι βέβαια επιδίδεστε σε συνθήματα και αφορισμούς το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ηγεσία πέστε πρώτα γιατί ο Τσίπρας ήταν και είναι ηγέτης να μπορεί και η Φώφη και ο λαός να ξέρει τι εστί ηγέτης.

Άκη και ξερό ψωμί

Θελουμε το Άκη για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έχει με το παραπάνω τις ικανότητες. Άσε που όλη η επόμενη περίοδος θα χαρακτηρίζεται από την υλοποίηση πολύ σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε αυτό το πεδίο ο άνθρωπος απέδειξε πως είναι γατόνι στις διαπραγματεύσεις.

Καρχαρίας 🦈

Εγώ δεν τρώω στελέχη για ίδιον όφελος! Είμαι vegan.

Απλα πραγματα

Απο τοτε που η πλειονοτητα των κιναλητων αρχισε να υποστηριζει τον Λοβερδο ως αντικαταστατη της Φωφης...εκεινη τον ειχε στην τσιλια για απομακρυνση. Τωρα απλως ελπιζει σε προωρες εκλογες το συντομοτερο γιατι το πολιτικο της μορφωμα φθεινει καθημερινα κι αν οι εκλογες γινουν στην ωρα τους ξερει πως θα εχει την τυχη του Λεβεντη κατ ονομα .

gz

Πολύ λίγη, όσο πιο γρήγορα φύγει. τόσο πιο γρήγορα το ΚΙΝΑΛ θα πάρει τ΄απάνω του. Τόσο καιρό με τα τρελο-κουμούνια του ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοσφάζονται κι αυτή δεν έχει καταφέρει να πάρει πίσω ούτε 100 ( και πολλούς λέω) παλαιούς ψηφοφόρους. Φτάνει - φύγε, δεν μπορείς - δεν το έχεις , δεν το καταλαβαίνεις; Ας αναλλάβει κάποιος άλλος - άλλη.

Πρώην

15:05Δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Όποιος αρχηγός και να αναλάβει, οι κεντροαριστεροι ψηφοφόροι δεν πρόκειται να ξανά γυρίσουν. Έτσι είναι ο κεντροαριστερος ψηφοφόρος, εν φύγει εφυγε. Τώρα ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στον Σύριζα, δεν ήταν αριστεροί <<αυτοί>>?? πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν. Αλλά μετά από την κατάσταση που έφεραν την χώρα τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή την χρεοκοπία, για μην πούμε γιά την φούσκα του χρηματιστήριου οπου ο κοσμάκης μετέφερε στα λ@μ0γi@ τον πλούτου που είχαν εξοικονομείση από της στερησης του. Άσε το πώς μπήκαμε στο ευρώ, και αλλά πολλά. Να γιατί έφυγαν. Και όχι που τους ένοιαζε γιά το ποιός θα ήταν αρχηγός. Τώρα εαν δικαιωθούν με την επιλογή τους να πάνε στον συριζα; η ιστορία θα το δείξει. Εαν δεν δικαιωθούν, θα πάει ο Σύριζα εκεί που είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Έτσι είναι ο κεντροαριστερος ψηφοφόρος. Χρεοκοπία στην χώρας και μετά 40% στις εκλογές, ε νομίζω στον κεντροαριστερό ψηφοφόρο δεν υπάρχει.

Πισα και πουπουλα

Η Φωφη σε ηλικια 19 ετων διοριστηκε στο....ελεγκτικο συμβουλιο της Τραπεζας της Ελλαδος και απο τοτε εγινε μετακλητη υπαλληλος στο τοτε κυβερνων κομμα το ΠΑΣΟΚ. Απο κοινου και με τον Λοβερδο υποστηριζαν ενθερμα και το...λεφτα υπαρχουν για να υφαρπαξουν την Εξουσια για να φερουν τον ΕΝΦΙΑ και να στερησουν τα δωρα ολων των συνταξιουχων κι ολων των δημοσιων υπαλληλων και να μας βαλουν σε μνημονιο .Μετα εβαλαν πλατη στον...Θαμαρα με το αζημιωτο κι απο τοτε που βγηκε αυτοδυναμη η Ν.Δ ως κινημα αλλαγης α.φ.μ δεν εχουν πλεον λογο πολιτικης υπαρξης.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

OK Συριζόπουλο! Για πες μας επίσης τι το σημαντικό έχει κάνει στη ζωή του ο αγαπημένος σου Αλέξης-στο-κότερο-Τσίπρας. Για πες, για πες!

Εγω πάλι

Θυμάμαι τον 16χρονο καταληψία στην Παναγιωταρέα.Κι απ ότι θυμάμαι δεν εκλέχτηκε καν αλλα του έδωσε το δαχτυλίδι ο Αλαβάνος.Ο οποίος βέβαια το σκυλομετάνιωσε αλλα το λογαριασμό τον πλήρωσε η Ελλάδα.

Αν είχε άλλο επώνυμο η κυρία

θα ήταν στα αζήτητα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης