Λοβέρδος (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν το ΚΙΝΑΛ δεν υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του θα έχει την τύχη του Ποταμιού»

Λοβέρδος (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν το ΚΙΝΑΛ δεν υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του θα έχει την τύχη του Ποταμιού»

«Το 8% μπορεί να γίνει εφαλτήριο και να επαναληφθούν οι συσχετισμοί, μοιραία τότε η κατάληξη αυτού του χώρου δεν θα είναι καλή» - Τι είπε για την... καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος

loverdos_and
«Αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την αναγκαιότητα να υπερδιπλασιάσει το Κίνημα Αλλαγής τις δυνάμεις του. «Διαφορετικά», όπως είπε «θα έχει την τύη του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο του πού θα πάει», τονίζοντας ότι «εγώ αυτό το απορρίπτω».

«Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για να έχουμε μάχιμο κόμμα», τόνισε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι το 2019, παρότι το κόμμα του κράτησε δυνάμεις, «δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε». «Το 8% μπορεί να γίνει εφαλτήριο και να επαναληφθούν οι συσχετισμοί, μοιραία τότε, όμως, η κατάληξη αυτού του χώρου δεν θα είναι καλή», ανέφερε. Ο ίδιος πάντως, υπερασπίστηκε την αυτόνομη πορεία του κόμματος διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. «H Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ο υπαρξιακός και θέλουν μας καταπιούν», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «είμαι πολιτικά δραστήριος, είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως η ώρα για την υποψηφιότητα δεν είναι τώρα». Άφησε ωστόσο και μια αιχμή για συναδέλφους του ότι ίσως σχολιάζουν το πούυ στέκεται ο ίδιος, λέγοντας «ότι δεν το λένε δημόσια, αλλά αυτοί που το λένε κρυφά δεν έχουν εικόνα πολιτικής. Αν είχαν θα ήξεραν ότι ένας πολιτικός όταν ασκεί εξουσία από τα έργα του ως υπουργός προκύπτει και το πού τοποθετείται στην πολιτική γεωγραφία».

Για την καθαίρεσή του είπε ότι πριν την ανακοίνωση αντικατάστασης του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είχε προηγηθεί συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, διάρκειας ενός λεπτού. «Της είπα ότι αν αυτό πιστεύει, αν κάνει καλό στο κόμμα και στην ίδια, προχωράμε. Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και μετά εγώ πήγα στη δουλειά μου», υπογράμμισε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του έτους σημείωσε ότι «το '21 είναι χρονιά εμβολιασμού», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την έως τώρα διαχείριση των εμβολίων. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος ειναι 8000 εμβόλια την ημέρα, άρα όλη τη χρονιά θα έχουμε εμβολιασμούς», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περιμένει να στηθούν κάλπες φέτος.



Ειδήσεις σήμερα: 

Πανεπιστήμια: Αλλαγές-τομή στις βάσεις - Τέλος στην είσοδο με βαθμολογίες «3» και «4» και στους... αιώνιους φοιτητές

Ανησυχία για την Αττική και την αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 35-54 ετών

Κυριαρχία Μητσοτάκη και «ναι» στο εμβόλιο - Τα συμπεράσματα τριών δημοσκοπήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης